Személy

Matthew McConaughey

színész, executive producer, szereplő ...
 
Született: 1969. november 4. (48 éves) (Amerikai Egyesült Államok, Uvalde, Texas)


Értékelés:

246 szavazatból
Szerinted?
Az austini filmfőiskolán fedezték fel, ahol filmrendezői diplomáját készült megszerezni. Egy véletlen találkozásnak köszönhetően a producer Don Phillipsszel, megkapta a túlkoros naplopó, Wooderson szerepét Richard Linklaternek a hetvenes évekhez címzett nagy sikerű ódájában, a Tökéletlen időkben. Noha a figura eredetileg csak három jelenetben szerepelt volna, rögtönzésekkel és újabb jelenetekkel Wooderson hamarosan a film egyik legjelentősebb karaktere lett, McConaughey pedig főszereplővé lépett elő.

A film befejezése után visszatért iskolájába, hogy befejezze tanulmányait. Rendezett és fényképezett egy 12 perces rövidfilmet: Chicano Chariots, melynek felvételei az Austin, Houston és San Antonio környéki spanyol településeken készültek. Az egyik helyi cégnél reklámfilmeket is készített.

A diploma megszerzése után azt tervezte, hogy Los Angelesbe költözik. Csakhogy egy újabb véletlen hozta meghallgatáson megkapta A texasi láncfűrészes gyilkos visszatér, a népszerű sorozat negyedik részének főszerepét. Végül 1993 augusztusában összecsomagolt, és elutazott Los Angelesbe. Ott az ötödik napon szerződést kötött a William Morris Agencyvel, és a legelső hollywoodi meghallgatásán meg is kapta a férfi főszerepet Herbert Ross Bárhol, bármit, bármikor című filmjében.

Barátnője, Camilla Alves modell 2008. nyarán adott életet kisfiuknak.

Linkek:
Vélemény:


2016. november 16. 13:38
Tegnap fejeztem be A Törvény nevében első évadát és szerintem nagyon jól játszott benne, az első két résznél gondolkodtam honnan ismerős ez a színész és aztán leesett, hogy ő a főszereplő a Free State of Jones-ban, ami nekem nagyon tetszett, egyaránt maga a film, egyaránt a főszereplő játéka (a többiek is jók voltak).

Gondolkodóba estem, ha ez az ember ekkora színész, hogy hogy nem találkoztam eddig vele?
De most már mindent értek, azért mert sokáig romkomokban meg buta vígjátékokban játszott, én meg azokat nem szeretem, így totálisan elkerülte a figyelmem a létezése. Úgy látom lemaradtam kicsit a váltásáról és vannak még jó filmjei. No majd bepótolok párat.

2016. március 15. 15:42
Kb ezt a két filmjét kedvelem:

-Ha ölni kell (1996)
-Az igazság ára (2011)

Ezeket bármikor szívesen megnézem, mert jók.

A Wall Street farkasában csak mellékszereplőként tűnik fel pár pillanatra, de abban is jó.

Szerintem MM tipikus az a színész, aki többre hivatott, mintsem, hogy playboy-selyemfiú képében tetszelegjen, ennek ellenére elég sok gyenge szerepben látjuk viszont.

2016. február 29. 14:56
Jót tett ennek a hapsinak a változatosság, a nyitás a dráma felé. Kiderült, hogy nemcsak mosolyogni és szépfiúskodni tud, hanem játszani is :)

Összes hozzászólás