Személy

Mészáros Antónia

riporter, műsorvezető, rendező
Született: 1976. október 25. (45 éves)
Mészáros Antónia, az ELTE bölcsész karán végzett, 2006-ban tért vissza Magyarországra. Addig a BBC-nél dolgozott Londonban, ahol főként dokumentumfilmeket és politikai háttérműsorokat készített. "Megtanultam a kamerát kezelni és elvégeztem néhány túlélőtanfolyamot. A BBC külpolitikai szerkesztősége veszélyes vidékekre küldött, olykor inkognitóban. Megjártam többek között Koszovót és Zimbabwét. Irakban négy hónapot töltöttem, a háborút is beleértve, amikor a kuvaiti sivatagon át az angol gyalogsággal vonultam Baszráig" mesélte erről az időszakról Antónia, akinek a haditudósítók közül egyedüliként sikerült bejutnia az angol hadsereg sivatagi főhadiszállására. Mészáros Antónia angliai televíziós munkájával párhuzamosan publikált a hazai írott sajtóban is, egyik írásáért 2005-ben Minőségi újságírásért díjat kapott. 2006-ban kétéves kutatómunka után könyve jelent meg az európai uniós csatlakozást követően nyugatra vándorolt kelet-európai munkavállalók életéről. Pályafutását most az MTV-nél folytatja, ahol eddig részt vett A szólás szabadsága és a Pulitzer-emlékdíjas Az Este című műsorok szerkesztésében, a Záróra című produkcióban pedig műsorvezetőként is láthatták a nézők.

Hozzászólások

1/10
apuska 2015 szept. 27. - 08:03:24 1/10
Köszönöm a megelõlegezett bizalmat, hogy Te, mint írod, tudni véled, hogy én kitõl vagyok elájulva. Ez bizonyosan azért van, mert sokat beszélgetünk és kvaterkázunk, ennél fogva igen jól ismered a nézeteimet.
Talán, ezen meg nem valósult találkozóink során, nem figyeltél eléggé, ezért elmondom:
1. Évek óta folyamatosan és párhuzamosan néztem/nézem az M1, a HírTV, az Atv, az RTL, meg a TV2 híradóit és politikai mûsorait (már csak azért is, hogy ne haljak meg olyan hülyén, mint egyes (ri)posztolók - persze nem rád gondolok).
2. Sommázós bugyutaságoddal ellentétben, az M1 csatornát, az un. hírcsatornává alakulás óta egyszerûen csak "Goebbels TV"-nek hívom, hiszen irányított, nyílt és burkolatlan kormánypropagandát folytat reggel, délben, este.
(Talán, az ATV ellensúlyának hozták létre.)
3. Amit írtam a hölgyrõl, azt akkor írtam, amikor sajnos, megnéztem a Szijjártó Péter külügyminiszter úrral folytatott "úgynevezett" beszélgetését.
4. SzP-t amúgy nem sokra tartom (és családi körben csak "szopottfejû"-nek becézzük). DE!!!

Amit a hölgy mûvelt, az túltett minden olyan normán, ami a kultúrált (ellenzéki) stílusba belefér, és ami egy beszélgetést lefojtató mûsorvezetõtõl elvárható. Feltett egy kérdést, majd tíz másodpercenként fojtotta bele a szót partnerébe. Ha nem tetszett a válasz, akkor azért, ha nem talált lágy részt, akkor azért, és végig olyan volt a képe, mint egy BV-s nõi fegyõrnek (kápózni nem illik manapság, bár ez jobban illene rá). Ilyen modortalan és agresszív stílust (az általam nem kedvelt) Goebbels TV-n nem látsz, még a HírTV-n sem. Sõt, még az amerikai idióta mûsorokban sem ilyen durva a helyzet. Ez a stílus, sajnálatosan, az ATV sajátja, ami szerintem nem helyes, mert sokakat eltaszít, még akkor is, ha esetleg jók a felvetések.

Amit írtam, az nem politikai, hanem SZAKMAI kritika volt a hölgyre nézve. (Mûsorvezetõ, szerkesztõ, moderátor, vitapartner, stb...) Az én véleményem szerint, ilyen módon és stílusban egy tanult szakembernek nem szabad a zárójelben leírt kategóriákban megnyilvánulni. Nem vizsgálva a beszélgetés politikai tartalmát, csak a házigazda viselkedését, ez egy igazi, szégyenletes ámokfutás volt. Errõl szólt a bejegyzés.
10/10
BReal85 2015 szept. 19. - 07:48:28 10/10 Előzmény apuska
Tehát számodra "Módfelett modortalan beszélgetõpartner, erõszakos és gyûlölködõ" az a személy, aki tárgyilagosan, a hírekre támaszkodva kérdezi beszélgetõ partnereit, illetve ha egy kérdésére nem kap választ, amire rengeteg ember kíváncsi, azt újra felteszi, finoman utalva erre a partnere felé - Kálmán Olga is ezt csinálja, csak õ sokkal direktebben, rámenõsebben. Persze a Közszolgálati TV-hez került HírTV-s csoda riporterektõl, vagy a viszonylag új arcaival (az a Barna, többek között) biztos el vagy ájulva. Persze a Közszolgálati TV-tõl a minisztérium irányába is nagy karriert lehet befutni, hisz az õstehetség sportriporter-bemondó Menczer Tamás a külügyminisztérium szóvívõje lett, köszönhetõen Szíjjártó Petikés ismeretének.
1/10
apuska 2015 szept. 12. - 00:08:13 1/10
Módfelett modortalan beszélgetõpartner, erõszakos és gyûlölködõ... Igazi díszpéldánya annak, amit képvisel. Bocs.
drProktor 2011 júl. 28. - 14:39:38
Állítólag õsztõl az ÁTV-n fog dolgozni a reggeli mûsorban,.
Már alig várom, rémes ez a Rónai.
Annál csak jobb lehet.
Állítólag a köztévében az OV-interju miatt haragudtak meg rá.
Amiatt tették délutáni nézetlen sávba.
Én valószínûleg láttam azt az OV-s interjút is, nem maradt meg az emlékezetemben,
nyilván semmi különös.
De már az is fölháborító valóban, hogy valaki szólni mer hozzá!

Bár valószínûbb, hogy bevett, mocskos jobbos módon az apja miatt büntették.
far vik 2011 febr. 23. - 17:15:16
Gyönyörû! Kitartást a délutáni kultúrsávban, kiváló, csak ritkán ér rá ilyenkor az ember a tévé elé ülni. Reméljük, a bünti véget ér és okosságát kamatoztatni és bátor kérdéseit feltenni is ismét alkalma lesz! Kéztsók!
10/10
toshiba321 2010 nov. 27. - 22:08:19 10/10 Előzmény venetacomplex
Akkor kitûnõ az ízlésed.:)))
10/10
venetacomplex 2010 nov. 27. - 09:30:16 10/10 Előzmény toshiba321
Nekem is ;)
10/10
toshiba321 2010 aug. 07. - 11:58:24 10/10
kedvenc :)))))
10/10
agregator 2009 szept. 26. - 22:52:32 10/10
nagyon okos, gyönyörû, szívesebben nézem az Estét miatta!
1/10
Segítõ Béka 2009 júl. 23. - 13:54:45 1/10
Innen kívánok jó egészséget Antóniának és édesapjának.
Csillogó tehetsége héthatáron kívül is felfénylik, hiába no, megérdemli azt a sok-sok díjat, amit kapott és kapni fog majd még.
Az meg h az édesapja egy ügynök, besúgó és hû kommunista lett volna egy aljas rágalom! Mindannyian tudjuk kinek a mûve a rágalom: a Patásé!