Személy

Michelle Williams

színész, szereplő
Született: 1980. szeptember 9. (39 éves) (Amerikai Egyesült Államok, Kalispell, Montana)

A Montana államban található Kalispellben született 1980-ban elsőként az öt gyermek közül. Kilencéves korában a család San Diegóba költözött, Michelle már gyerekként érdeklődni kezdett a színészet iránt, televíziós szerepekkel indult a karrierje, a Dawson és a haverok című sorozat tette ismertté a nevét. Egyik legemlékezetesebb alakítása a 2005-ös Brokeback Mountain - Túl a barátságon című filmhez köthető, a forgatás során ismerte meg leendő élettársát, Heath Ledgert, három évig tartott a kapcsolatuk, egy gyermekük született. A 2011-es Egy hét Marilynnel című produkcióban Marilyn Monroe szerepében tűnt fel, alakítását Golden Globe-díjjal jutalmazták, pályafutása során összesen négyszer jelölték Oscar-díjra.

Hozzászólások

_goldie_ 2015 szept. 09. - 21:12:40
a Blue Valentineban és a Gyújtóbombában is jól játszott
pulse 2011 okt. 26. - 12:37:07 Előzmény Agnesmagnes
Agnesmagnes: "a gyõztessel ellentétben Michelle kismama idõszakában is csinos volt.." Ez azért elég durva. Az a színésznõ, aki kismamaként nem csinos, az nem érdemel Oscart és már nem is ember? Tudtommal ezt a díjat nem azért osztják, mert valaki "csinos" marad kismamaként.. Natalie Portman kõkeményen megdolgozott a sikeréért, és nagyon megérdemelte az elismerést. És egyébként gyönyörû kismama volt.

Más: M. Williams-t csak a Blue Valentine-ban láttam, ahol nagyon egymásra hangolódtak a partnerével (bár ez elég paradox kifejezés a film tartalmát ismervén, de remélem értitek hogyan értem). Nagyon hitelesen játszottak mindketten, bár a csaj karakteréhez nehéz volt nem negatívan hozzáállnom. Meg fogom nézni több filmjét is, mert kíváncsivá tett.
mulao 2011 ápr. 16. - 09:19:00
Ha nem volt meleg, akkor lehet azzal kevertem, hogy az egyik részben majdnem összejött a meleg barátjával, de arra emlékszem, hogy Hív pozitív volt. Asszem úgy szállt ki, hogy meghalt, és egy lánya is biztosan volt. De tulajdonképpen ez lényegtelen. A Kék valentinban nagyon jól játszott, de Natalie miatt nem bánom, hogy nem nyert. Ha jól tudom van, vagy lesz egy új filmje, amiben Marylin Moroe-t alakítja?, lehet, hogy ezért nyeri madj meg az Oscart?
Agnesmagnes 2011 márc. 01. - 00:00:02
Sajnálom,hogy nem nyert-neki drukkoltam. :( Na mindegy,majd következõleg fog! :)

Az Oscart ugyan nem kapta meg,de a jelölt hölgyek között õ volt a legszebb (ahogy érik,egyre szebb lesz..ha látná Heath..szépek lennének együtt!.. :( ) és a gyõztessel ellentétben Michelle kismama idõszakában is csinos volt..
Agnesmagnes 2011 febr. 27. - 18:21:05
Heath iránti elfogultságom kapcsán szorítok az Oscar-hoz,bár nem valószínû,hogy megnyeri.Nagyon erõs a mezõny..Nicole Kidman gyõzelmével is megelégednék. :) (Nálam nyerõk az ausztrálok:)

A Dawson-ban én sem láttam,a Túl a barátságon-ban viszont tetszett..a jelölést meg is kapta érte.Nem véletlenül.
Úgyhogy hajrá,Michelle!
Drukkolok,hogy a szép kis Mathilda Ledger-nek a csodálatos papája után,az anyukája is Oscar-díjas legyen! (Na meg egyszer majd talán õ maga is! :)
bruck 2010 márc. 14. - 12:28:35 Előzmény mulao
Dowsonban nem volt meleg. Az tuti.
mulao 2009 nov. 13. - 15:58:35
Azt hittem már több hozzászólás lesz Michelle-nél.Én egész bírom, jó színésznõnek tartom.A Túl a barátságonban nagyon jól játszott véleményemszerint, összeis jöttek Heath Ledgerrel.Meg a Szex telefonhívásra c. filmbõl is emlékszem rá.Én annyira nem néztem a Dawsont, de pár részre emlékszem.Ha jól tudom, egy meleg nõt játszott, akinek született egy lánya, majd meghalt Hív pozitívan, lehet ezért is került be a Túl a barátságonba.Csúnyának nem mondanám.