Személy

Nancy Meyers

forgatókönyvíró, producer, rendező
 

Értékelés:

28 szavazatból
Szerinted?
Nagyon izgalmasan tud kellemes, klasszikus hollywoodi stílusú romantikus vígjátékokat a mai társadalom szemszögéből bemutatni. Az emberi viszonyok nagy ismerője, és érzékeny megfigyelője a férfi-nő kapcsolatok szeszélyeinek. Rendezői bemutatkozása, az 1998-as Apád-anyád idejöjjön! (The Parent Trap) is erről tanúskodik. Meyers első filmje, amelynek írója és producere volt, a Goldie Hawn főszereplésével készült "Private Benjamin" volt. Az 1980-ban bemutatott film cáfolta azt a korabeli közvélekedést, miszerint egy női főszereplő, férfi sztár nélkül, nem tud elvinni egy filmet.

A "Private Benjamin", amely egy elkényeztetett, fiatal nőről szól, aki csatlakozik a hadsereghez, óriási siker lett, és 150 millió dolláros bevételt hozott. Meyers a forgatókönyvért megkapta az Amerikai Írószövetség díját, a legjobb forgatókönyvért, a legjobb színésznőért és a legjobb női mellékszereplőért pedig három Oscar-jelölést tudhat magáénak a film. Ezenkívül bezsebelt egy csomó Arany Glóbusz-jelölést, többek között a legjobb operatőrnek, a legjobb komédiának és a legjobb komikának járót.

Szintén sikeres lett az "Irreconcilable Differences" forgatókönyve, amely a válás témáját dolgozza fel kifejezetten újfajta és nagyon szívet melengető módon, míg az őt követő Bomba bébi (Baby Boom) Diane Keaton főszereplésével egy rakás Arany Glóbusz-jelölést is hozott.
Meyers Philadelphiában született, a washingtoni egyetemen tanult, majd 1972-ben, mint a Rastar Productions szerkesztője, Los Angelesbe költözött, ma is ott él.

Vélemény:


2010. augusztus 5. 11:12
Date of Birth: 8 December 1949, Pennsylvania, USA
Birth Name: Nancy Jane Meyers

2010. április 11. 12:20
Nagyon jó filmjei vannak.
Sőt mostanában rendez is.

Összes hozzászólás