Személy

Nate Parker

színész, forgatókönyvíró, producer
Született: 1979. november 18. (40 éves) (Norfolk, Virginia, USA)

Hozzászólások

1/10
tesz-vesz 2016 szept. 04. - 23:27:29 1/10
Az esküdtszék végül Parkert felmentette és tisztázta minden vád alól, Celestint viszont elsõfokon elítélték, és börtönben is ült egy ideig (hogy mennyit, arról ellentmondó információk olvashatók), ám késõbb eljárási hibákra hivatkozva az õ ítéletét is megsemmisítették, úgyhogy jelenleg mindketten büntetlen elõéletûek, családjuk van és sikeresen dolgoznak a filmiparban.
Sokkal szomorúbban alakult Jennifer sorsa: az eset egyértelmû törés volt az életében, sokáig depressziós volt, és hiába született egy kisfia egy évvel a tárgyalás után, egy idõ után õt is inkább egy barátnõjére bízta. Marihuánafüggõ lett, egyre rosszabb mentális állapotba került, végül kitört rajta a pszichózis, és 2012-ben altatókkal megölte magát - írták meg az újságok most kedden.
Jennifer bátyja a Varietynek nyilatkozva beszélt az ügy egyik fontos tanulságáról, nevezetesen, hogy ma már ez nehezen fordulhatna elõ: “Ma már egész máshogyan ítélik meg az egyetemeken történteket és a szexuális bûncselekményeket is” - mondta. “A bíróságok sokkal szigorúbban veszik az ilyesmit. Ha valaki ennyire nincs magánál, akkor nem nyúlsz hozzá, pont.”
Az áldozat testvére mindenesetre nem akar megbocsátani Parkeréknek: "Nem hinném, hogy egy erõszakolót ünnepelni kéne" - válaszolta arra a kérdésre, hogy bemutassák-e a filmet. Ez egy kulturális döntés, hogy elmegyünk-e a moziba, és pénzt fizetünk-e egy szexuális ragadozónak."
1/10
tesz-vesz 2016 szept. 04. - 23:21:25 1/10
Maga az eset 17 éve történt: 1999 õszén Parkert és Celestint, akik tehetséges birkózókként sportolói ösztöndíjjal tanultak a pennsylvaniai egyetemen, egy 18 éves lány diáktársuk feljelentette, és azzal vádolta õket, hogy mindketten megerõszakolták, kihasználva az öntudatlan állapotát. Parker és Celestin tagadták az erõszakot, és mindketten azzal védekeztek, kölcsösen beleegyezésen alapuló szexrõl volt szó. A feljelentõ nevét nem hozták nyilvánosságra, csak annyit tudni róla, hogy fehér, és évekkel késõbb öngyilkos lett: a családja szerint nem tudta feldolgozni az esetet.

1999. augusztus 20-ához, amikor Jennifer és Parker randevút beszéltek meg egy étteremben, utóbbi azonban csak késõbb jött, addigra pedig a lány már jó pár koktélt megivott. Kisebb diáktársaság verõdött össze, amely végül átvonult egyikük kollégiumi szobájába, ahol Jennifer már nagyon részeg volt, és végül Parker szobájában kötött ki, de hogy miért, arra nézve már eltértek a vallomások.
Jennifer szerint azért mentek oda, mert már rosszul volt, és nem tudott volna a saját szobájába menni, Parker szerint viszont Jennifer nagyon is magánál volt, és azért akart nála aludni, hogy lefekhessen vele. Akárhogy is, az biztos, hogy ott összesen négyen voltak: Jennifer, Parker, a szobatársa, Celestin, és egy harmadik haverjuk. Utóbbi a tanúvallomásában azt mondta: látták, ahogy Parker a szobájában közösül a lánnyal, Jennifer azonban nem úgy tûnt, mint aki bármire is reagálna. Amikor Parker észrevette a leselkedõket, intett, hogy csatlakozzanak - a tanúnak ez már sok volt, és inkább elköszönt, Celestin viszont maradt.

Jennifer másnap arra ébredt, hogy teljesen meztelen, és nemcsak Parker rémlett az elõzõ éjszakáról, hanem halvány emlékei voltak egy ismeretlen férfirõl is, amint az közösül vele. Miután Jennifer késõbb iszonyatos fájdalmat érzett a vaginájában, orvoshoz ment, aki megállapította, hogy vélhetõen valami nemi betegség okozhatta ezt.

http://index.hu/kultur/cinematrix/2016/08/17/nate_parker_eroszakolasi_ugy_the_birth_of_nation/

hollywoodba való ez a nagyképû néger