Személy

Orosz Anna

színész, további szereplő, tánc
Született: 1967. február 15. (51 éves)

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?


  Vélemény:


  2012. július 18. 14:42
  Kb 15 éve láttam őt színpadon a Kolibri Színházban az Angyal öccse c. zenés darabban, nagyon szép énekhangja volt és akkor még szerettem a beszédhangját is.

  2012. július 18. 11:55
  Én szeretem Orosz Anna hangját és sajnálom, hogy élőben még nem láthattam színpadon.
  Az eddig felsoroltakon kívül ő kölcsönzi a hangját Dr. Ogdennek a Murdoch nyomozó rejtélyeiben (Helene Joy magyar hangja), illetve Reyes ügynöknek az X-aktákban (Annabeth Gish magyar hangja). Szerintem mindkettőt jól csinálja. Utóbbinál például egyáltalán nem jellemző semmiféle "nyekergés" vagy bizonytalankodás.
  Rádióműsorok szignáljait, felvezetőit is hallhatjuk a hangján.
  S egy általános érvényű megjegyzés a szinkronizáláshoz: egy-egy karakter kevésbé találó "megformálása" nem feltétlenül a szinkronszínész hibája. Lehet tudni, hogy - sajnos - sokat romlott a helyzet a magyar szinkron terén, sok esetben a gazdaságossági szempontokat a minőségi kívánalmak elé helyezik. Olvastam például egy interjút egy (szinkron)színésszel, aki elárulta, hogy ő csak a szinkronmunka legvégén szembesült vele, hogy ő (lesz) a krimiben a gyilkos...

  2012. július 1. 20:49
  Most hogy említed Pikali Gerdát, rájöttem, hogy milyen sok olyan hang van, akit régen szerettem, most meg nem. Gerdát először a Tudorok Boleyn Annája szinkronjaként hallottam és nagyon tetszett ahogy negédes, álszenten alázatos stílusban beszélt, illett a karakterhez. Azt hittem, kifejezetten ennek "találta" ki. De nem sajnos majdnem minden szinkronjában hallom azóta is azt a természetellenes negédességet.

  Összes hozzászólás