Személy

Papadimitriu Athina

színész, szereplő
Született: 1954. július 19. (69 éves) (Magyarország, Budapest)

1976-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. A 25. Színháznál kezdte színészi karrierjét 1976–1978 között. 1978–1982 között a Népszínházban, 1982-1989 között a Nemzeti Színházban, 1989 és 1996 között a Rock Színházban játszott. Jelenleg a Budapesti Operettszínház művésze. EMeRTon-díjas.
A Spirit Színházban jelenleg a Száz év magány, a Szeretetkönyv és a ZORBA, a görög című előadásokban látható, és a Bernarda Alba háza főszerepét fogja alakítani.

Hozzászólások

gladiolus 2017 júl. 24. - 18:52:05
Az életrajza szerint volt egy 16 évig tartó házassága Trokán Péterrel, melybõl két lánya született. Majd ezt követõen volt egy újabb házassága Dr. Magyar Gábor orvossal, ami 12 évig tartott.
Mindkét kapcsolat válással végzõdött, és a színésznõ azóta egyedül él.
Magyar Gábor, aki a Honfoglalás szellemiségének bûvkörében él, beteges féltékenységében a leírások szerint többször is bántalmazta, s õ meg is bánta, hogy felrúgta miatta az elsõ házasságát.
Gondolom, különleges varázsa lehetett ennek a nem szokványos életmódnak, jurtában élni, saját készítésû tejtermékeket enni, Honfoglalás kori ruhákban járni, stb. a megszokott életvitellel szemben.

De érdekes, hogy tanult a pofonokból, és bölcsességre, úgymond önismeretre tett szert, amelynek segítségével képes egyedül élni.

Kár, hogy a filmlistára nem került fel a Sándor Mátyásban, Namir szerepében nyújtott alakítása, számomra az volt a legemlékezetesebb, a szerepet mintha rá szabták volna.
8/10
Johann 2011 jan. 04. - 20:51:02 8/10
Ez érdekes, én meg úgy tudtam, hogy õ Dr. Magyar Gábor felesége. Persze ettõl még korábban lehetett Trokán Péteré, csak én meg errõl nem tudtam.

Hm. Most utánaolvastam. Mindkét kapcsolat valós, de egy helyütt azt írják, hogy egyik férfival sem élt házasságban. Valamint hogy már a második kapcsolata is a múlté. De talán nem is ez a fontos.

Láttam tavaly a Vértestvérekben, hitelesen alakította Mrs. Johnstone szerepét, a sok gyermekes szegény édesanyáét, akit otthagyott a férje és egyedül nevelgeti csemetéit. Jobban belegondolva, nem is lehetett olyan nehéz dolga megformálni a szerepet. (Úgy tudom, van közös gyermekük Magyar Gáborral is.)
De ez természetesen nem von le semmit a színészi teljesítményének értékébõl, nem is úgy értettem, csak neki is különös lehetett játszania ebben a darabban. Számomra egyébként nagyon emlékezetes volt az az elõadás, szívesen gondolok vissza rá.
Pünkösdi Kató 2010 dec. 28. - 09:39:18 Előzmény mulao
Nem ikrek a lányok, hanem két év korkülönbség van köztük.

Másik mondatodra: Athina miért ne lenne normális? a lányaival is?

Rövid hsz-t írtál, inkább nem kellett volna, vagy elõbb gondold meg, hogy amit leírsz, azzal nincs-e probléma...
mulao 2009 szept. 10. - 23:43:38
Neki még simán lehet fórum, mert színészszámba megy, bátran írok ide.Trokán Péter felelsége volt, az ikerlányai, Trokán Anna és Nóri most végzõsek a Színmûvészetin.
Mostnában láttam Athinával is interjúkat, normálisnak tünt meg a lányaival is.Ma a Vacsoracsatában pl énekelt és táncolt, szerintem jól csinálta.Azt hiszem ennyi, s ebben infó is volt.:)