Személy

Péterfy Bori

színész, előadó, szereplő
Született: 1969. október 14. (48 éves)

Értékelés:

36 szavazatból
Szerinted?
  1988 - 92 között Térszínház
  1992 - 97 között az Arvisura Színházi Társaság tagja
  1996 - 1999 között több budapesti színház - elsősorban a Szkéné és a Merlin Színház - számos előadásában játszik.
  Zenekarának, az Amorf Ördögöknek eddig két CD-je jelent meg: Betyár a holdon (2000), Molylepke minibár (2003), Cellux szinfónia (megjelenés előtt)

  Fontosabb szerepei:
  Vörös Karom (Piszkos Fred, a kapitány, r.: Somogyi István); Madrapur (r.: Terhes Sándor); A Mester és Margarita; Hamlet (r.: Somogyi István); Népi rablét (r.: Pintér Béla); Jane Larry (Szorító, r.: Harsányi Sulyom László); Barbara főnővér (Kórház-Bakony, r.: Pintér Béla); Az ember tragédiája (r.: Jordán Tamás); A Sehova kapuja (r.: Pintér Béla).

  2000 óta Krétakör Színház tagja.

  Szerepei:
  Toronykút; Kicsi, avagy?; több szerep (Nexxt); Marika (Liliom); Márta Koret (Megszállottak); Margret (W - munkáscirkusz); Rosetta, Nevelőnő (Leonce és Léna); több szerep (Hazámhazám); Léna (A hideg gyermek); Polina Andrejevna (Siráj); PÉTERFYBori (FEKETEország, r.: Schilling Ároád); Brünhilde (A Nibelung-lakópark, r.: Mundruczó Kornél); Maria (Kasimir és Karoline, r.: Wulf Twiehaus)

  Filmjei:
  Boldog lovak (r.: Szőke András); In Sol (r.: Kovács Gerzson Péter); Gengszterfilm (r.: Szomjas György); Három (r.: Szőke András); Nexxt (r.: Schilling Árpád); Citromfej (r.: Bodó Viktor); Szezon (r.: Török Ferenc); Határon túl (r.: Schilling Árpád)

  Vélemény:


  2012. május 20. 21:29
  A legutóbbi Fábryban ő volt az egyik vendég. Korábban nem követtem a művésznő pályáját (egy-két híresebb dalát ismerem csupán), s valószínűleg eztán se fogom - de ezzel együtt is érdekes volt a beszélgetés, egészen ott ragadtam a képernyő előtt. Kiderült például, hogy Jékely Zoltán költő volt Péterfy Bori nagyapja, s így Jancsó Adrienne a nagyanyja, Áprily Lajos pedig a dédapja. Örülök, hogy mindez elhangzott egy szórakoztató műsorban. A társadalom jelenlegi műveltségi szintjét elnézve, szerintem sokan azt is innét tudták meg, hogy Áprily Lajos volt Jékely Zoltán édesapja. Jékely egyébként írt egy kedves verset is Péterfy Bori születésekor Egy leányka születésére címmel (édesanyja eléggé túlhordta, erre utal a "sok szorongás, rettegés"):
  Ma születtél – tán még anyád se látott –,
  s már neved kérdik barátnők s barátok!
  Jaj, Istenem, a sok bolondos:
  hogy-hogy nekik a név a fontos?
  A sok szorongás, rettegés jogán,
  mely három hétig fogta a szivünk,
  hogy megbánhattunk mindenféle bűnt:
  én csak Mavagy-nak hívlak, pici lány,
  mint gyermekét a babonás pogány....

  2011. április 23. 00:13
  Van az a vámpíros dala, most nem jut eszembe a neve, az bejön. Énekesnek se rossz. Most tudtommal gyereket vár.

  2011. április 22. 19:56
  Főleg énekesnőként ismerem. Szerintem nagyon érdekes típus, nagyon jellegzetes egyéniség. Ez a férfias-vámpíros stílus egyedivé teszi. A CD-in is igényes zene hallható.

  Összes hozzászólás