Személy

Pierce Brosnan

színész, szereplő, producer ...
 
Született: 1953. május 16. (64 éves) (Írország, Navan)


Értékelés:

180 szavazatból
Szerinted?
Pierce Brosnan 1953. május 16-án született, s családja 1964-ben azon a napon költözött Londonba, amikor Ian Fleming meghalt. Az első filmek egyike, amit a kis Pierce Angliában látott, éppen a Goldfinger volt.
Színészmesterséget a londoni Drama Centre-ben tanult, majd színházi színész lett. Következő lépésként TV-, és mozifilmekben jelent meg. A nagy áttörést az ABC sorozata hozta meg, a The Mansions of America. Ennek köszönheti ugyanis, hogy 1982-ben megkapta a Remington Steele címszerepét. Feleségével és gyerekeivel a Remington Steele forgatásának helyszínére, Los Angelesbe költözött. A széria négy éven keresztül ment, Brosnanból pedig hatalmas sztár lett Amerikában. 1984-ben már felröppent a hír, hogy Brosnan veszi át Roger Moore helyét a James Bond-filmekben, Pierce azonban szerződésbeli kötelezettségei miatt nem vállalhatta el a szerepet amikor először felajánlották neki. 1994 június 8-án aztán hatalmas sajtótájékoztatón mégis az ötödik James Bondként mutatkozott be. Első Bond-filmje az Aranyszem több mint 350 millió dollárt hozott a konyhára, többet, mint bármelyik Bond-film addig. A második Brosnan-film, A holnap markában, bevétele csak Amerikában, több volt, mint az Aranyszemé.
James Bondon és Remington Steelen kívül Brosnant számos szerepben láthattuk még: játszott archeológust, gyilkost, vígjátékokban és kosztümös filmekben egyaránt szerepelt. Szabadidejében fest, a rákos betegek számára létesített alapítványokban dolgozik, és a környezetvédelem is a szívügye.

Linkek:
Vélemény:


2015. január 10. 14:38
Bocs h betolakodom a hölgyrajongók közé, de a Csak a szerelem számít óta (pár napja láttam) én is azt mondom: jó színész! Eddig nem nagyon tudtam, de sosem késő.

2011. július 13. 23:47
Persze, hogy a fej, vagyis inkább a szem és a száj...a nézése és a mosolya fog meg. De a test sem mellékes... :-DDD
Kis hurka, nagy hurka, nem hurka hiába... :-DDD

2011. július 13. 23:34
Mondjuk, ezek úszógumi nélkül se tetszettek soha -- így meg aztán végképp nem... :D Rájöttem, hogy nem az úszógumi léte v. nemléte a döntő, hanem az, hogy kiről van szó... Ha Pierce B. vagy Gerard B. (bár ő szuperül lefogyott!), akkor "jaj, de jól áll neki az a kis hurka"... Ha meg nem tetszik alapból, hidegen hagy a kockás has is. (Ja, meg amúgy is a fejüket szoktam nézni :D)

Összes hozzászólás