Személy

Rosamunde Pilcher

író, forgatókönyvíró
Született: 1924. szeptember 22. (Anglia, Lelant)
Meghalt: 2019. február 6. (Anglia, Longforgan)

Hozzászólások

10/10
offtopic
grosz_i 2023 febr. 28. - 08:28:55 10/10

Pilcher - Ha újra megtalállak - Wenn ich dich wiederfinde (2023)
A Suzan és a kapitány (Susan and the captain) novella nyomán

A hajóépítő, Helen Brody és a biztosítási ügynök, Liam Shaw jobban már nem is különbözhetne egymástól - legalábbis első pillantásra. A sors azonban mégis összehozza őket.
Amikor Helen férje, Jonah egy vihar során a nyílt tengeren eltűnik, Liamnek egy évvel később ki kell fizetnie az életbiztosítását. Ehhez azonban Jonah-t először hivatalosan is halottnak kell nyilvánítani. Egyre több azonban a kétely, hogy a férj valóban meghalt-e.

Egyrészt azért, mert Helen még mindig intenzív kapcsolatot érez férje iránt. Másrészt azért, mert az anyja, Debra biztos benne, hogy egy reggel látta őt. Vajon mindez csupán egyike az elmúlt hónapok számos állítólagos látomásának, amelyek mindegyike hamisnak bizonyult? Különösen azért, mert Debra a demencia korai formájától szenved. Vagy Jonah csak tréfát űz velük? És ha igen, akkor milyen okból?

Riley Cummings, egy fakereskedő, különleges támogatást nyújt Helennek. Mindig is Helenen tartotta a szemét. Most, hogy Jonah eltűnt, úgy látja, eljött az ő ideje. Helen azonban hamar rájön, hogy a férfi segítőkészsége mögött valami más is rejlik.

A férjével, Jonah-val kapcsolatos aggódásán kívül Helennek egyéb gondjai is vannak. Édesanyja, Debra, aki a műhelyben a könyvelést végzi, feltűnően sok hibát követ el. A demencia előrehaladtával Debra tudja, hogy korlátozott ideje van arra, hogy rendet teremtsen saját és lánya, Helen életében. Ide tartozik a régi szerelmével, Arnold Fosterrel való kapcsolata is. Nemsokára visszavonul a rendőri szolgálattól, és Helen férjének felkutatása az utolsó, nagyobb hivatalos kihívás számára.

Ahhoz, hogy feltárják az igazságot Jonah eltűnésével kapcsolatban, Helennek és Liamnek össze kell fogniuk, és Jonah nyomdokaiba kell lépniük. Ezáltal nem csupán az igazsághoz kerülnek közelebb. Egyre több hasonlóságot fedeznek fel a másikban, és egymásba is szeretnek.

De éppen, amikor Helen végre el tudná engedni Jonah-t, a férje újra felbukkan. Helen olyan dilemmával néz szembe, amely az érzelmi korlátait feszegeti... .

10/10
offtopic
grosz_i 2020 dec. 09. - 14:43:58 10/10
Rosamunde Pilcher: Stadt, Land, Kuss (2020) - 158. epizód

Flora mindennél jobban szereti a fiát, Luke-ot, aki egy életrevaló tini bár az ADHD (figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar) enyhe tüneteivel született, és az édesanyjának folyton gondot okoz az iskolai magatartásával. Az iskolavezetés és iskolapszichológus tanácsára Florának gondoskodnia kell, hogy Luke az iskolaszünetet kellő nyugalomban és sok mozgással töltse.

Ennek megfelelően Flora úgy tervezi, a nyári vakációt anyjánál, Liznél töltik Cornwallban. Bernard, Flora élettársa inkább otthon marad. Flora és a művész-édesanyja már egy hétvégét is alig bírnak elviselni egymás társaságában. Mindezidáig a hagyományos gondolkodástól eltérő édesanyának és a konzekvens lányának radikálisan eltérő felfogása volt arról, hogy mi is az a megfelelő élet. Ezek az okok vezettek oda, hogy Flora már 14 évesen elköltözött otthonról, messze a nagyvárosba, ahol azonban hamarosan anya lett.

Az elején így szó sem volt, csendről és nyugalomról a meseszép Cornwallban. Luke hamarosan gondoskodik újabb bosszúságról. Bár több helyen is ott a figyelmeztető tábla „Magánterület! Belépni tilos!”, mégis Luke bemegy erre a magánbirtokra, és ott találkozik Sir Henryvel, az állandóan zsémbes ornitológussal, aki már szinte a fél faluval összekülönbözött.

Luke azon nyomban kap egy pofont Sir Henrytől, és emiatt Flora fel is akarja őt a falusi rendőrnél jelenteni, de ahogy felismeri Flora a falusi rendőrben Eric-et, azonnal visszafordul. Eric volt az ifjúkori legjobb barátja, és Luke apja. Viszont akkor, 17 évesen Eric nem akart gyereket, így el is tűnt Flora életéből, ami később is így maradt, mert Flora elment és nem akart a helyzetén változtatni, megszülte a fiát és távol tartotta magát Erictől.

Az elején Flora nem is sejti, hogy Luke és a különc Sir Henry a háta mögött egész közel kerültek egymáshoz. Henry magával viszi Luke-ot a madármegfigyeléseire, és anélkül, hogy bármit is sejtene a vérszerinti rokonságukról, a két különc ember között bensőséges barátság lesz.

10/10
grosz_i 2020 jan. 31. - 20:46:00 10/10

Rosamunde Pilcher 1924 – 2019

Valami különösnek kell lennie abban, hogy egy ilyen nevű szerzőnek, mint Rosamunde Pilcher, akinek a regényei, filmjei világszerte ismertek. Valószínű a sikerének titkára egyszerű rájönni: boldogság, pénz és happy end.
Regényei, elbeszélései és filmjei egy olyan világban játszódnak, ahol még mindig látszólag valamilyen rend uralkodik. Olvasók, nézők milliói szenvedélyesen várják, olvassák, vagy éppen nézik valamelyik könyvét, vagy filmjét. Jól megírt, mély érzelmekről szóló novellák, nagyon érdekes, szép családi szágák és romantikus szerelmi történetek beágyazva titokzatos intrikákba és melankolikus szerelmi drámákba.
Mély betekintést nyerhetünk szövevényes családi történetekbe. Szeretettel, meleg szívvel és meghatóan teszi elénk az életről szóló, szinte valósnak hihető újabb és újabb élettörténeteket. Lenyűgöző kalandos utazásokkal visz el bennünket családtörténetekbe. Elbűvölően mesél Cornwall és Skócia meseszép tájairól, kastélyokról, cottage-okról és a bámulatos angol tengerpartról. Felejthetetlen kikapcsolódást biztosít a szépre, harmóniára vágyóknak egy-egy estére.
Az élet közeli történetei továbbgondolásra ösztönöznek, tudunk rajta nevetni, szórakozni, talán olykor-olykor sírni is…

Elhunyt Rosamunde Pilcher bestseller író: Szerelmes idillikus családtörténetek, románcok hozták meg a 63 éves Rosamunde Pilchernek a világsikert, amelyet követően egymás után írta a bestseller regényeit, novelláit. Nos, a sikeres írónő Skóciában, elhunyt.
Rövid betegség után Rosamunde Pilcher, a bestseller író 2019. febr. hatodikáról hetedikére virradó éjszaka elhunyt. Ezt a hírt közölte a BBC Radio Cornwall és a „Guardian". A tulajdonképp világszerte népszerű írónő 94 éves volt. Az egész világon több mint 60 millió eladott példány jelzi a sikerét, amellyel tulajdonképp a jelenkor legsikeresebb szerzője. Történetei családi idillek, szerelmi bánatok, csalódásokat követően kialakult párkapcsolatok és baráti kapcsolatok körül forognak.

Rosamunde Scott 1924-ben egy tradicionális tiszti családban született Cornwallban és az anyjánál nőtt fel, miközben az apja Burmában teljesített szolgálatot. Az iskolai évei után a II. Világháború során titkárnőként szolgált önkéntesként az Egyesült Királyság Külügyminisztériumhoz tartozó Women's Royal Naval Service-nél Sri Lankán és Indiában. A világháborút követően feleségül ment Graham Pilcher textilipari vállalkozóhoz és 1947-ben Skóciába költöztek, és ott is élt haláláig. A házasságból négy gyermekük született, közöttük Robin Pilcher, aki szintén sikeres író lett.

Pilcher ifjúkorától írt, először csak rövid történeteket, kisregényeket "Jane Fraser" álnéven. Ezek az írásai alig voltak ismertek. 1987 hozta meg számára az áttörést a Kagylókeresők családregényével - abban az időben Pilcher már 63 éves volt. Penelope szívbemarkoló története, aki visszatér egy szívinfarktus után Cornwallba, ahol megélte ifjúkori és élete nagy szerelmét. A történet többmilliós sikerkönyv lett. Ezt követően minden Pilcher könyv felkerült a bestseller listára. Az elbűvölő, szenvedélyes angol tájleírások szinte egyedi márkajelévé tették. Az utolsó regényét a Téli napfordulót 2000-ben írta. A német ZDF több mint száz regényét vagy elbeszélését megfilmesítette és a Herzkino sorozatban a ZDF legközkedveltebb adásai közé kerültek, minden egyes filmjét átlagosan többmilliós nézőszám jellemezte.
10/10
grosz_i 2019 febr. 17. - 18:04:22 10/10
Elhunyt Rosamunde Pilcher bestseller író
Szerelmes idillikus családtörténetek, románcok hozták meg a 63 éves Rosamunde Pilchernek a világsikert, amelyet követően egymás után írta a bestseller regényeit, novelláit. Nos, a sikeres írónő Skóciában, elhunyt.
Rövid betegség után Rosamunde Pilcher, a bestseller író 2019. febr. hatodikéról hetedikére virradó éjszaka elhunyt. Ezt a hírt közölte a BBC Radio Cornwall és a „Guardian". A tulajdonképp világszerte népszerű írónő 94 éves volt.
Az egész világon több mint 60 millió eladott példány jelzi a sikerét, amellyel tulajdonképp a jelenkor legsikeresebb szerzője. Történetei családi idillek, szerelmi bánatok, csalódásokat követően kialakult párkapcsolatok és baráti kapcsolatok körül forognak.
Rosamunde Scott 1924-ben egy tradicionális tiszti családban született Cornwallban és az anyjánál nőtt fel, miközben az apja Burmában teljesített szolgálatot.
Az iskolai évei után a II. Világháború során titkárnőként szolgált önkéntesként az Egyesült Királyság Külügyminisztériumhoz tartozó Women's Royal Naval Service-nél Sri Lankán és Indiában. A világháborút követően feleségül ment Graham Pilcher textilipari vállalkozóhoz és 1947-ben Skóciába költöztek, és ott is élt haláláig. A házasságból négy gyermekük született, közöttük Robin Pilcher, aki szintén sikeres író lett.
Pilcher ifjúkorától írt, először csak rövid történeteket, kisregényeket 'Jane Fraser' álnéven. Ezek az írásai alig voltak ismertek. 1987 hozta meg számára az áttörést a Kagylókeresők családregényével - abban az időben Pilcher már 63 éves volt. Penelope szívbemarkoló története, aki visszatér egy szívinfarktus után Cornwallba, ahol megélte ifjúkori és élete nagy szerelmét. A történet többmilliós sikerkönyv lett.

Ezt követően minden Pilcher könyv felkerült a bestseller listára. Az elbűvölő, szenvedélyes angol tájleírások szinte egyedi márkajelévé tették. Az utolsó regényét a Téli napfordulót 2000-ben írta.
A német ZDF több mint száz regényét vagy elbeszélését megfilmesítette és a Herzkino sorozatban a ZDF legközkedveltebb adásai közé kerültek, minden egyes filmjét átlagosan többmilliós nézőszám jellemezte.