Személy

Schilling Árpád

rendező, író, forgatókönyvíró
Született: 1974. május 1. (43 éves) (Cegléd)

Értékelés:

24 szavazatból
Szerinted?
  1991-93 között a gödöllői Kerekasztal Színházi Társulás tagja, majd az Arvisura Színházban játszik 1995-ig.
  1995 januárjában hozza létre a Krétakör Színházat, s ugyanebben az évben felvételt nyer a Színház- és Filmművészeti Főiskola rendező szakára.

  1994 óta a saját társulatával készített előadások mellett számos más munkát is jegyez, köztük Lorca Vérnászát /1994-95/ egy alternatív társulattal, Molnár Ferenc Liliom című darabját főiskolai vizsgaelőadásként, valamint két rendezést Zsámbéki Gábor meghívására a Katona József Színház kamaratermében: az Alulról az Ibolyát! Ladislav Klima regénye alapján /1997-1999/ és a Közellenséget /1999 május óta/, melyet Tasnádi István írt Kleist: Kohlhaas Mihály c. novellája nyomán, s amiért idén elnyerte a legjobb új magyar drámának járó Kritikusok Díját.
  1999 szeptembere és novembere között a Strasbourgi Nemzeti Színház iskolájában vezet műhelymunkát Csehov Platonov c. drámájához kapcsolódóan, melynek eredményeként bemutatott Apátlanul című előadás előbb Strasbourgban, majd Milánóban volt látható a Piccolo fesztiváljának keretében. A következő szezonban a Katona József Színház mutatja be diplomamunkáját, Lorca: Bernarda Alba háza c. művét.
  Tevékenységét 1999-ben a kritikusok a Legígéretesebb pályakezdő elnevezésű díjjal jutalmazták.
  • PORT.hu 2002. június 1.: Magyarországi Krétakör "S mivel forradalmár Minden városba kellNekem meg ez a város Nagyon megfelelAz...

  Vélemény:  2014. július 12. 15:20
  http://www.youtube.com/watch?v=-7Rv_P9Nvgk

  A széttépett levelet egyéb célra felhasználhatta volna, utána ajánlott levélként vissza a feladónak. Igaz, így elegánsabb.


  Összes hozzászólás