Személy

Stephen Boyd

színész
  • Golden Globe-díj (1960) - Legjobb férfi mellékszereplő: Ben Hur

Hozzászólások

Anditos 2009 szept. 12. - 18:54:15
Stephen Boyd (1931 - 1977)

William Millar néven született Észak-Írországban. Elõször itt lépett színpadra, majd Angliába költözött és az Odeon Theatre tagja lett.
1956-ban aláírt egy szerzõdést a 20th Century Fox-szal, elsõ filmjét (The Man Who Never Was) Korda Sándor rendezte. Ebben a filmben nyújtott alakítása segítette hozzá Messala szerepéhez a Ben Hur c. filmben, amiért késõbb Golden Globe díjjal jutalmazták.
Liz Taylor mellett õ játszotta volna Marcus Antonius szerepét, de a színésznõ súlyos betegsége miatt hónapokkal elhalasztották a forgatást, ez alatt Boyd és más színészek is visszaadták a szerepüket.
Stephen Boyd csak olyan szerepeket vállalt el ez után, amihez közel érezte magát, így olyan produkciókban is, melyek nem az akkori hollywoodi sémák szerint készültek.

46 évesen szívrohamban halt meg golfozás közben.

„Sztárt akartak belõlem csinálni. Nos, én nem vagyok sztár, még akkor sem, ha õk úgy gondolják, úgy nézek ki. Én karakter színész vagyok. Ha lehetett, mindig a karakter szerepet választottam. Inkább vagyok pillér, ami tartja a csillagot, mint hogy én magam legyek csillag.”
Anditos 2009 szept. 12. - 18:04:19
De jó, hogy én indíthatom ezt a topikot.

A Ben Hur-ban láttam elõször moziban, 12 évesen, és szerelem volt elsõ látásra. Persze Charlton Heston is elrabolta a szívem, de aztán végül Messala lett a gyõztes. :-)

Sajnos Stephen Boyd-ot a Ben Hur-on kívül csupán a Római Birodalom Bukásában és egy sci-fiben láttam. Nekem örökre Messala marad.

Ide is beteszem ezt a képet, mert nagyon tetszik: :-)