Személy

Steve Golin

producer, executive producer
A New York University filmes szakára járt, majd reklámfotósként dolgozott, mielőtt bekerült volna az American Film Institute producerképző programjába 1981-ben. 1986-ban egyik megalapítója volt a Propaganda Films-nek, amely azóta a világ egyik elsőszámú multimédiás cégévé nőtte ki magát.

A Propaganda a szakma sok fiatal tehetséges rendezőt foglakoztatott és híres lett stílusérzékéről, kifinomultságáról és bölcsességéről. Piaci részesedése a videóklippek és a reklámfilmek területén gyorsan emelkedett. A cég olyan művészeknek készített videóklippet, mint, Alanis Morisette, Björk, Garbage, Madonna, Michael Jackson, Janet Jackson, Nine inch Nails, Lenny Kravitz, Whitney Houston és a Beck.

A reklámfilmek területén többek között olyan megrendelőik voltak, mint az AT&T, a Coca Cola, a Pepsi, az IBM, a Nike vagy a Volkswagen. A tekintélyes Cannes-i reklámfilm fesztiválon kétszer nyerték el az Arany Pálma díjat, nem beszélve a számtalan Clios, Lions és AICP díjról.

A Propaganda reklámfilm és klippgyártó cégből mára fontos tényező lett a mozgóképiparban, a televíziózásban és az új rendezői és színészi tehetségek felfedezésében. A cég folyamatosan növekszik, de még mindig nagyon kreatívak és ez mára szinte a védjegyükké vált.


Golin producere volt a John Malkovich menet (Being John Malkovich) című filmnek, amely számos díjat nyert, többek között a Deauville Festival of American Cinema nagydíját, az Independent Spirit díjat, a National Society of Film Critics díját, mindegyiket 1999-ben valamint három Oscar-díjra is jelölték.

Hozzászólások