Személy

Szandi

előadó, színész, vendég
Született: 1976. július 7. (45 éves) (Magyarország, Budapest)

Kétszeres Emerton-díjas magyar énekesnő. 1988-ban, 12 évesen szerepelt a Nyomorultak és a Bestiák című rockoperában a Szegedi Szabadtéri Játékokon. Ugyanebben az évben 400 jelentkező közül ő lett a Mini Tini popénekes-pályázat győztese. Fenyő Miklós fedezte fel, 1989 novemberében jelent meg első albuma Kicsi lány címmel. Néhány hét alatt 270 ezer példány fogyott a lemezből, ezzel Szandi lett a legfiatalabb magyar platinalemezes előadó. Ő volt a Szerelmes szívek című 1991-es film főszereplője, melynek cselekménye a saját életén alapult. Fenyő Miklóssal 1993-ig tartott a munkakapcsolat, Szandi ezek után későbbi férjével, Bogdán Csabával és Szikora Róberttel is dolgozott. 1998-tól Frufru szerepét játszotta a Hotel Menthol című musicalben a Fővárosi Operettszínházban.

Hozzászólások

varpeter 2021 dec. 13. - 20:37:00
Nem szép, de van benne valami, valami visszataszító. Ostoba, hülye picsa.
gladiolus 2018 okt. 10. - 09:05:35
Akkor én is mondhatnám, hogy az itt látható első képen, ott pöttyös ruhában úgy néz ki, mint aki nem teljesen épeszű, én is kritizálhatnám ezért, és mondhatnám élő egyenesben, hogy vágjál már értelmesebb képet, te szerencsétlen.

De nem mondom, mert jól nevelt vagyok. :-)
gladiolus 2018 okt. 10. - 09:02:56
Hát én nem a pozitív hangvételű megszólalásokat fogom erősíteni jelen személy esetében, mert ha csak meglátom, vagy hallom beszéln, vagy énekelni, kiráz a hideg.
Olvastam egy cikket, aminek persze eltúlzott címe volt, miszerint súlyos sérülést szenvedett Szandi.

http://www.origo.hu/teve/20181008-sulyos-serulest-szenvedett-szandi-keszules-kozben.html

Ez a nagyon súlyos dolog annyi, hogy kiment a bokája, mert valami show műsorra készülvén hat méteres magasságból készült artistaként funkcionálni.De ugye muszáj mindennek elrettentő és hazug címet adni a médiában.
Mindegy, nem is ez a lényeg. Engem sosem az érdekel, hogy valakiről mit írnak, hanem hogy a személyes megnyilatkozásai kapcsán én mit szűrök le magamnak. Az ugye ismert, hogy példás családi életet él, rendben, meg kedves a gyerekekkel,ez is rendben, de ez nem fedi le egy ember teljes személyiségét. Fontos, hogy hogyan viselkedik az embertársaival, úgy általában.

Az, hogy valaki milyen arccal születik, szerencse kérdése, e tekintetben ő nem igazán volt szerencsés, de ezért nem ildomos bántani senkit. Nem ez tesz valakit ellenszenvessé, hanem a belső tartalom torzulásai.

Például nem értem, hogy egy három van nemtudomhány gyerekes anyának miért kell hat méteres magasságról ugrándoznia. Saját bevallása szerint is túlzottan maximalista. Hát nem tudom. Nem igazán csípem a maximalista embereket, mert ők sok egyéb fontos dolgot -például az emberséget- szorítanak háttérbe azért, hogy a maximalizmusukat kiéljék. Azt is sokszor hangoztatja, hogy mennyire megszenved az alakjáért, és mennyit dolgozik, jó, dolgozzon, ha ennyire maximalista, de ne tegyen szemrehányást azoknak, akik nem ezt teszik.

Az egyik reggeli műsorban, az akkor még kissé túlsúlyos Liptainak elég keményen és agresszíven torz fintorral az arcába vágta, élő egyenes adásban, hogy le kéne fogynia, és az ilyen embereket nem szeretem. A túlzott maximalizmus olykor elég tapintatlan és durván sértő megnyilatkozásokra sarkallja azokat, akik eme "betegségben" szenvednek.
Cordelia 2015 dec. 21. - 10:45:29 Előzmény hanguktaekwondooo
Szandi nem nagyon szép, de fantasztikus alakja van és szuper jó elõadó. szép, erõteljes hang. (És tud szép is lenni.)
10/10
József Andrási 2015 dec. 19. - 18:14:36 10/10
gyrekkori szerelmem.még mindig gyönyörû!
robicsek2 2015 júl. 09. - 18:53:24
Nem hát :) A Sztárban szárban rendesen rá voltam gerjedve :) Nem akkor mikor pasinak öltözött :)
Hanem mikor benyögte hogy " Ha lesben áll egy cápa AH AH AH :)

Nekem amugy a fejével sincs bajom. Szexi nõ !
marie1 2015 jún. 17. - 08:24:44
Örülök, hogy végül az enyémhez hasonló jó vélemények születnek Szandiról. Ez biztosan nem véletlen.
hanguktaekwondooo 2015 jún. 06. - 13:06:39
Többen említették, hogy Szandi nem szép.
Mi a baj a pofijával?
negyvenévesen, tucatnyi gyermek kihordása és felnevelés után, évtizedes házasságban,
éjszakázások és fellépések után és közben, folyamatosan topon pörögve
úgy vélem, nagyon sok negyven körüli hölgy szeretne ilyen arcot.

A stressz és a genetika mélyítette a vonásait, és õ sem elõre megy az idõben.
De ez a szimpatikus, és -bár nem az ízlésem a dolog, de-
tehetséges nõ olyan tisztaszemû apróságokat terelget, hogy ez a tény fizikailag is szépíti.

Látszik rajta, nem volt olyan könnyû negyedszázada, mint sokan tudni vélik.
Becsülendõ, hogy nem kurvult el,
mint a pár éve hájpolt, karcos- plusz egyhangú rózsabimbó
aki már most hunyogatja a félszemit
meg kiszolgálja azt, ami a feltételeket szabja.

Tiszteletreméltó, hogy Szandi megmaradt a szeretetgyûrûben és ezt tovább adja
nem játszik se szûzmáriát, sem -mint a fentebb említett- máriamagdolnát.
Létezik, ad, alázattal.
Csinosnak és egy -egy pillanatában valóban szépnek látom
kívül és belül.
vszleg ezzel sok hímtársam így van.
filoszemitabélus 2015 jún. 06. - 12:13:36
nem szép, de nagyon aranyos nõ. Azt a szeretetet, amit a tehetségkutató mûsorban kinyilvánít a gyerekek felé, nem lehet megjátszani.
robicsek2 2015 jún. 06. - 11:03:22
Szerintem meg csini! Sok fiatal nõ megirigyelhetné az alakját. És oké az arca nem minden szempontból szép, de nem is olyan vészes mint ahogy azt leírták.
user11 2015 jún. 05. - 23:45:16
Hülyegyerekkorunkban azért szurkoltunk, hogy a Cipõ vegye el a Szandit. Elnézést utólag...
marie1 2015 jún. 05. - 08:18:33
Korábban nem kedveltem Szandit, mert a mûfaj, amit képvisel nem áll közel hozzám. Sõt! Ráadásul szerintem Szandi egyszerûen csúnya, éles, erõs vonásai vannak, "csontos" a figurája. Viszont mostanában - bár az elõbb említett dolgok nem változtak bennem - abszolút értékelem, hogy Szandi egy kedves, kifejezetten igyekvõ nõ. Mondhatnám, hogy nyomul, viszont ezekben a bulvár mûsorokban nagyon odateszi magát, tehát nem üres az aktivitása. Igyekszik értelmesen, tartalmasan nyilatkozni. Sminkjére, ruházatára igényes, és valahogy nem ízléstelenül kihívó. Tudja, hol a helye így közel 40 évesen. Abban a témában, amit képvisel, igazi profi, szívét lelkét beleadja. Tehát el kell ismernem, hogy valószínûleg Õ megtalálta a helyét közszereplõként és családanyaként egyaránt. Ez a fajta "tartalom" bulvár- és közszereplõnél ritka! Õszintén gratulálok hozzá, és remélem, hogy a szép családja mindig összetart majd, és hogy pályáján is további sikerek kísérik, mert Õ az, aki szorgalomból ötös, :-), tehát megérdemli!