Személy

Tímár Péter

rendező, vágó, forgatókönyvíró ...
 
Született: 1950. december 19. (66 éves) (Magyarország, Budapest)

Értékelés:

33 szavazatból
Szerinted?
1968-tól amatőrfilmesként dolgozott.
1974-től filmgyári grafikus, majd trükk-készítő volt.
1984-ben végezte el a Színház- és Filmművészeti Főiskola kameraman szakát.
1976-1985 között a Balázs Béla Stúdió tagja volt, ahol első experimentális filmjeit készítette el.
1985-ben rendezte első játékfilmjét Egészséges erotika címmel.

Linkek:
Vélemény:


2014. december 3. 22:26
A legényanya vágója volt

2010. május 1. 16:21
"nekem kicsit olyan, mintha a Casting a Csinibaba valamiféle modern átdolgozása akarna lenni."
Csak ezt ne mondtad volna! Nem is hasonlít a két film egymásra! A Casting egy az egyben a Megasztár majmolása, mondhatni, moziváltozata. (Ahogy pl. a Czukor show a Maúnika só mozis feldolgozása.)

Egyébként régen nekem az egyik kedvenc rendezőm volt Tímár Péter (Moziklip, Egészséges erotika, Mielőtt befejezi röptét a denevér, Csinibaba, Zimmer Feri - mind nagyon jó), aztán valahogy kezdte lejjebb adni a színvonalat. A Le a fejjel még elment, de a Herceg haladéka és a Casting minden bizony már nagyon gyenge filmek, utóbbi kifejezetten rossz.

A Legényanya pedig nem tudom, hogy jön ide, azt ugyanis Garas Dezső rendezte.

2010. április 27. 08:08
Azt gondoltam volna több lesz itt a hozzászólás, hiszen jól ismert rendező.Az újabb filmjeit ( Castin minden, Herceg haladéka, Le a fejjel) már nem dicséri olyan nagyon a közönség, mint a régieket. Szerintem nem rosszak, max annyit említenék meg, hogy nekem kicsit olyan, mintha a Casting a Csinibaba valamiféle modern átdolgozása akarna lenni. Nem csak a rendező egyezik, hanem szerintem a sztori is, fiatalok felkészítésén megy keresztül a történet, egy zenei tehetségkutató megnyeréséhez.Ráadásul a zenei is mindkettőben megjelenik a jelenetekben.Egyedi stílusban rendez szerintem, a kameramozgások, a zenei betétek, mit tudom én.
No, mindegy. A Zimmer Feri nagyon jó kis film, bár sok nézés után már unalmas lesz, de tényleg bírom a sztorit, meg a poénokat. A Csinibabában egész jók a zenék, meg nekem úgy a film is tetszett.Illetve a szereposztás se rossz.A Csapd le csacsi-n jókat röhögtem. A legényanya is egy jó film szerintem, bár asszem nem az egészet láttam. Az Egészséges erotika talán valamiféle áttörés volt, hiszen visszafelé mennek benne az emberek, amit a DVD-n elmond Tímár, hogy hogy tud...

Összes hozzászólás