Személy

Tony Lakatos

előadó, közreműködő, előadóművész
1958?ban született Budapesten. 1982 óta Németországban él, 1993 óta a Frankfurti Rádió Big Band-jének szólistája. A világ szinte minden jelentős jazz fesztiválján fellépett már. Sok éve ő az egyik legtöbbet foglalkoztatott szaxofonos Európában. Televíziós és rádiós felvételei szinte megszámlálhatatlanok. Több mint 220 lemezen és CD-n hallható játéka. Emellett sok pop-rock lemezen is dolgozott szólistaként. Öt CD-t és több négyszáz koncertet adott 1985-től a holland zongorista Jasper Vant?Hof Pili-Pili nevű zenekarával.
1991-ben saját Tv-showja volt a svájci televízióban. A Magyar Televízió és a Duna TV is számos felvételt készített vele. Tony Lakatos, aki eddig megjelent húsz sajat lemezén többnyire saját szerzeményeit játssza, az első magyar zenész, aki bejutott "Gavin Report Top 10"-jébe, az amerikai jazz-rádiók népszerűségi listájának élmezőnyébe. "Recycling" cimű CD-je 7., a "The News" CD-je pedig a 4. volt a listán. 1995-ben jelent meg a budapesti Petőfi Csarnokban rendezett koncertet rögzítő CD-je, a "Live in Budapest". Közreműködő művészek a lemezen és a koncerten is: Joanne Brackeen-zongora, Al Foster-dob, Cecil McBee-nagybőgő.

Az 1997-ben megjelent CDt a "Generation X " is amerikai világsztárral, a jazz-rock egyik legnagyobb alakjával Randy Brecker trombitaművésszel készítette.

Az utóbbi években rendszeresen vendégszerepel Japánban saját együtteseivel, és 2002 óta exkluzív szerződést irt alá a "SKIP RECORDS" lemeztársaságnál.

A legújabb Trió lemezének címe: "I GET ALONG WITH YOU VERY WELL", Music of Hoagy Carmichael. Közreműködnek: George Mraz/bőgő/ és Adam Nussbaum/dob/, vendég a CD-n a legendás Jimmy Scott énekes. A CD-nek 2003. Október 30-án volt nagysikerű magyarországi lemezbemutató koncertje, Budapesten a Zeneakadémia nagytermében.

Turnézott- koncertezett Európa minden országában, valamint USA, Japán, Dél-Afrika, India, Singapur, Indonézia, és meg sok más részén a világnak.

Hozzászólások