Személy

Vastag Csaba

előadó, színész, szereplő
Született: 1982. február 11. (39 éves) (Magyarország, Budapest)

Budapesten született 1982-ben, fivére Vastag Tamás énekes. Gyerekként táncolt és énekelt is, 2010-ben megnyerte az első hazai X-Faktort. Több lemezt is kiadott, számos musicalben és televíziós műsorban szerepelt.


Díjai:
Bravo Otto díj - Az év férfi előadója (2011, 2014)
Transilvanian Music Awards - magyarországi előadók "Év férfi hangja" (2012)
Transilvanian Music Awards - az év legjobb magyar videoklipje (Őrizd az álmod c. dal) (2012)
Fonogram díj - év dala (Őrizd az álmod c. dal) (2012)
Ballantine's - Fonogram Különdíj - az év énekese (2012)
Ballantine's - Fonogram Különdíj - az év énekese (2013)
Szenes Iván-díj (2015)

Hozzászólások

Edmond Dantes 2018 nov. 15. - 09:16:29
Na legalább valaki megírta, mi a baja Bródyval. Mellesleg: melyik brancs tagja? Mert manapság nem mindegy, hogy valaki tagja-e a brancsnak. Jó példa erre Vastag Csaba: ő aztán tényleg tagja a brancsnak.
Edmond Dantes 2018 nov. 15. - 09:14:14 Előzmény filoszemitabéluska
A pop-rock körben se szeri se száma a rekedt, bizonytalan, reszketeg hangú előadóknak. Egy csomó világhírű sztár is van köztük, akik pedig ráadásul nem is saját dalaikat adják elő rekedt, bizonytalan, reszketeg hangon, mégis népszerűek. Velük semmi baj nincs? Igaz, köztük sincs vécésnéni, de még vécésbácsi sem. Vajon mekkora karriert futott volna be Bródy a Zelmúlt 50 évben, ha még jó hangja is lenne..Még egyszer: nézzük meg, mire vitte VCs 50 vagy akár 10 év múlva.
filoszemitabéluska 2018 nov. 13. - 19:52:06 Előzmény Edmond Dantes
Bródynak 20 éves korában is reszketeg, bizonytalan hangja volt. Ha vécésnéni lett volna, akkor ez nem lett volna probléma. A probléma az volt, hogy mindenek ellenére többször megpróbált énekelni.
Ha vécésnéni lesz, akkor nyugodtan motyoghatja a reszketeg hangján, hogy "Aranyoskám, papírt is adjak?"
Szhemélyhi ighazohlváááhány...
Edmond Dantes 2018 nov. 13. - 17:33:55 Előzmény filoszemitabéluska
Hallgasd majd meg Vastag Csabát 72 éves korában. Mert Bródy most annyi. Én is szívesen meghallgatnám VCs-t 72 évesen, ha másért nem, mert akkor hosszú életű leszek. De hol leszek én már akkor?! És hol lesz VCs akkor?! És hol lesz már az "életműve" akkor?! Ha egyáltalán lesz olyanja. Bródynak: van.
filoszemitabéluska 2018 nov. 12. - 20:04:33 Előzmény klaresz1149
Elhiszem, hogy mint dalszövegíró művésznek számít Bródy, de mint énekes kész katasztrófa. Vagy lehet, hogy amiért jó szövegíró, automatikusan jobb balettos, mint Nizsinszkij volt? Mert Vastag Csaba amellett, hogy celeb, (amit még kinőhet), nagyon jó énekes. Viszont Bródy ezt a reszketeg, bizonytalan hangját soha nem fogja kinőni. Ráadásul még nyálas is.
3/10
egon_von_compact 2018 nov. 12. - 06:38:11 3/10
Túlértékelt hadarógép.
vino-et-veritas 2017 jún. 22. - 19:42:49
OFF OFF OFF

Ebben a "vitában" alapvetõen nem a "mûvész" vs. "celeb" között húzódik a frontvonal.

Emiatt nem is akarom mélyebben beleásni magam, ez az õ dolguk. Ez csak egy megjegyzés...
klaresz1149 2017 jún. 22. - 12:08:59 Előzmény filoszemitabélus
Miért nem hívjátok fel egymást telefonon ahelyett, hogy telefröcsögitek az étert ilyen méltatlan összehasonlításokkal? Hogy juthat bárkinek eszébe egy mûvészt és egy celebet összehasonlítani?
Edmond Dantes 2016 szept. 02. - 09:33:18
Úgy látom nem olvastad el a belinkelt szócikket...vagy elolvastad és a benne foglaltak nem egészen fedik le az ízlésedet. Mondjuk István, a király társszerzése önmagában több mint VCs egész eddigi életmûve köbre emelve.

Lehet h tájékozatlan vagyok? Lehet h Vastag Csaba megírta + szépséges hangján el is énekelte a Bélus, a király c. rockoperát? Ez esetben megértem iránta érzett lelkesedésedet...egyben (részedrõl) elfogultságot jelentek be az ügyben.

Mivel tudom mi következik: kiragadsz az aktuális beírásomból 3 irreleváns szót, kifacsarod és arra válaszolsz (idõnként nem árt "harcmodort" változtatni, mert könnyen kiismerhetõ lesz a Zember), VCs-ból kiszállok, az utolsó beírás úgyis mindig a tiéd mindenhol. Egészségedre!
filoszemitabélus 2016 szept. 01. - 16:02:37
"Továbbá VCs és Bródy összehasonlítása elég gáz" Ebben igazad van, de inkább úgy fogalmaznám meg, hogy Vastag Csaba és BJ összehasonlítása. Az egyik tud énekelni, a másik meg nem, pedig idõnként megpróbálkozik vele. Bár ne tenné! Mindenki jobban járna. Akármilyen fhügghetlehn.
Edmond Dantes 2016 szept. 01. - 14:03:42
Nem hinnem h a felsorolt szervezetek bármelyike alkalmasnak tartaná.
Továbbá VCs és Bródy összehasonlítása elég gáz: az egyik egy táncdalénekes, a másik pedig...a másik pedig Bródy János
https://hu.wikipedia.org/wiki/Br%C3%B3dy_J%C3%A1nos

És igen:
Bródy János, õ v a l ó b a n füg-get-len. Füg-get-len volt-van-lesz.
offtopic
Edmond Dantes 2016 szept. 01. - 13:55:19
itt off
Valamiképpen igen, de nem ismerem se õt se a családfáját. A Bródy név viszont "tovább öröklõdött": fia Bródy András volt, aki azonban valóban n e m azonos Bródy János apjával, akinek szintén Bródy András a neve.

Hunyady Sándor, akinek remek novelláit olvastam fiatal koromban, "balkézrõl" fia Bródy Sándornak; anyja, Hunyady Margit színésznõ nevét vette fel.
filoszemitabélus 2016 szept. 01. - 12:27:36
Mit mantrázod ezt a f-ü-g-g-e-t-l-e-n-t? Tõlem lehet az ISIS tagja, vagy a Moszad tagja, akkor is jó énekes, egyedi hangszínnel. Hangnélküli János meg nyálas, reszketeg a hangja és hülyeségeket mekeg éneklõ intonációval.
offtopic
filoszemitabélus 2016 szept. 01. - 12:24:09
Tényleg rokona Bródy Sándornak Hangnélküli János? Mert úgy tudom, hogy Hunyady Sándor volt Bródy fia, tehát a Bródy név nem öröklõdött tovább.
Edmond Dantes 2016 szept. 01. - 09:54:38
Nem érte(né)m, hogy jön ide Bródy...ha nem te hoznád ide. De mert te hozod ide, nagyon is értem. Szereted, tiszteled Bródy Sándort és munkásságát és ezen keresztül leszármazottait. Nemde?

Még egyszer:
a) Vastag Csaba, lassan mondom: füg-get-len.

b) nem nézek se X-faktort se VV-t se egyéb valóságshowt és tehetségkutató Kimittudokat.
offtopic
filoszemitabélus 2016 aug. 31. - 19:58:14
Kedves Ildikó Néni (lassan mondom)

Két dolog, hogy az X-Faktort mint üzleti vállalkozást kedvelem e, vagy szívesen hallgatom valamelyik tehetséges fiatalt (sok tûnt fel a tehetségkutató mûsorokban). Valóban irritál némely velejárója (kötelezõ állandó ölelkezés, párok kötelezõ egymásra találása, a tehetségtelen cigány versenyzõk körülsimogatása, természetesen nem Radics Gigire célzok, mert õ úgy, ahogy van egy csoda). Azért nem venném az X-Faktort egy kalap alá a VV-gal. Az tényleg nem szól másról, mint, hogy összezárnak néhány értelmi fogyatékost, a plebsz meg hallgatja a sok hülyeséget és nézi, hogyan üzekednek. Tisztára, mint egy állatkerti látogatás. Ha meg nem érted, hogy jön ide bródy, az a Te problémád.
Edmond Dantes 2016 aug. 31. - 12:21:53 Előzmény filoszemitabélus
Nem. Te azt tudtad 2010-ben, "mikor (Vastag Füg-get-len Csaba) megnyerte", hogy majd 2016-ban "gusztustalan polipnak fogod csúfolni az X-faktort". (Idézetek tõled.) El se merem képzelni, minek csúfolnád avagy milyen állathoz hasonlítanád az X-faktort, ha történetesen az általad (miért is?) ideoffolt Bródy János, netán a szintén általad (miért is?) ideoffolt Bayer Zsolt nyeri meg. A gárgyulást talán a tükörben kellene keresni...

Még egyszer:
a) Vastag Csaba, lassan mondom: füg-get-len.

b) nem nézek se X-faktort se VV-t se egyéb valóságshowt és tehetségkutató Kimittudokat.
filoszemitabélus 2016 aug. 30. - 22:16:51
Szerinted én tudtam 2010-ben, mikor megnyerte AZ X-Faktort, hogy majd 2016-ban fideszes lesz? Bele fogtok gárgyulni a politikába! A Bayer kitüntetése körüli bolhacirkusz mintájára javasolnám Bródy Hangnélküli Jánosnak, hogy ne énekeljen többet, mert Vastag Csaba is énekel. Ez még hasznos gesztus is lenne, mert úgy sem tud énekelni. Ennek ellenére idõnként megteszi, sõt akkor is énekel, ha beszél.
Edmond Dantes 2016 aug. 30. - 17:29:55
Logikus! "Ez a gusztustalan polip, amit X-faktornak csúfolnak" mindjárt jobban tetszik, ugye, ha olyasvalaki nyeri meg, aki egyrészt tetszett neked, másrészt azután:
https://www.youtube.com/watch?v=mpD8OUSnWgk
http://24.hu/szorakozas/2014/01/28/igy-pozol-orban-viktor-vastag-csabaval/
linkeljek továbbiakat? Fölösleges. Már ebbõl is világos ugyanis h Vastag Csaba, lassan mondom: füg-get-len.

PS nem nézek se X-faktort se VV-t se egyéb valóságshowt és tehetségkutató Kimittudokat.
filoszemitabélus 2016 aug. 29. - 19:22:28
Logikus! ha fideszes szimpátiával vádolható valaki, az ab ovo tehetségtelen. És, ha Porki kijelenti, hogy Vastag Csabának nem különleges hangszíne van, hanem hamis, repedt fazék hangja, akkor az úgy van és kész! Mostantól akkor önkritikát kell gyakorolnom és nekem is utálnom kell Vastag Csabát a hangjával együtt? Javaslom, hogy alkossatok koalíciót Ondok fórumtárssal, mert õ is kapható bármikor egy kis fideszezésre, még, ha a hangyászok násztáncáról volt szó, akkor is.
Összes hozzászólás