Személy

Vedres Ági

fotográfus, fotó
Született: 1965. április 9. (56 éves) (Magyarország, Budapest)
"...Vedres Ági, a fényképezőgéppel belemegy a másik ember "világába".
Módszerének része az empátia, a pszichológiai érzékenység, a környezettanulmány. Legfőképpen, persze, a másik (a modell) bevonása, a kölcsönösség, s talán ez az az egyik pont, mely túl van a fotográfia tárgyias és konceptuális-reflektív területein.
Testközeli képein a tapintással való testérzékelés is vizualizálódik, sőt, mintha a lelki-szellemi-testi érzékelések összessége manifesztálódna rajtuk, mintha a fényképező apparátust az optikai képességeken túl másokkal is felruházná: szubjektivizálja azt. Nem önmaga vagy a modell értelmében, hanem valódi médiumként a kettő között..."

Fotóművész, esztéta, költő.
Az ELTE BTK Filmtudományi Tanszékén, az ELTE Tanárképző Főiskolai Karán és a Pécsi Tudományegyetemen szerzett diplomát. A Magyar Fotóművészek Szövetségének tagja.
Jelenleg csoportos kiállításon vesz részt Brüsszelben a Pelgrims Huis-ban és az athéni Longroom Gallery-ben láthatóak képei André Kertész alkotásai mellett. 2013-ban szerepelt a pittsburghi Carnegie Museum of Art Forum Gallery kiállításán, 2012-ben nyeri el a "100 éves esztergomi Szent István Strandfürdő fedett uszoda fotópályázatának különdíját, 2009-ben a "Minden, ami nem város" című országos fotópályázat fődíját. Önálló kiállítással szerepelt "hé, Fiúk" címmel a Mai Manó Házban 2010-ben.

Hozzászólások