Színház

A kis herceg

táncmesejáték, magyar, 2016., 6 - 99 éves kor között

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A mese mindenki számára fontos tanító-élmény. A főhős küzdelmeinek bemutatása minta életünk nehézségeinek felvállalására és legyőzésére. A segítő emberi magatartás is szükséges idol a gyermekek számára. Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg című regénye adta az ötletet egy pozitív, győztes átiratra, melyben a főhős megmenti a Földet a gonosztól, annak romboló hatalmától, a helytelen emberi magatartástól.
A mese olyan történet, melyben mindenért meg kell küzdeni, semmi sem magától szép és jó. Semmi sem magától működik rendben. A mesehősnek azért kell bejárnia egy rögös utat, hogy széppé, jóvátegyen maga körül mindent, ami csúnya, rossz vagy igazságtalan. A mese önmagunk képességeit próbára téve a határtalan lehetőségek birodalmába vezet minket.
Ez a mese az életre tanít mindannyiunkat. Olyan igazságokat hordoz, melyek a mai világunkból egyre jobban hiányoznak.

"a kis herceg figurájában az az izgalmas, hogy miközben nem ártatlan, mégis tiszta - abban az értelemben legalább, hogy képes hinni a szeretetben. ő a franciák dömdödömje. a mi történetünkben a felnőttek világa legyőzhető. meglehet, hogy naivabbak vagyunk mi magunk, mint a kis herceg." beckzoli (30y)

A(z) Pécsi Nemzeti Színház előadása

Bemutató időpontja:

2016. január 29., Pécsi Nemzeti Színház

Stáblista:

Hozzászólások