Színház

A muzsika hangja

musical, magyar, 2015., 8 - 14 éves kor között

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

Maria, az életvidám, folyton izgő-mozgó apácanövendék, bármennyire is igyekszik, nem igazán találja a helyét a zárdában. Lebbenékeny fiatalsága, szabadságvágya újabb és újabb kalandozásokra csábítja, s szívesebben tölti az idejét a környező hegyekben, mint a zárda falai között, ahol álmodozó természetével folyamatosan galibát okoz. Főnökasszonya ezért elszegődteti nevelőnőnek a szigorú von Trapp kapitány gyermekei mellé. Maria izgatottan érkezik meg az elegáns kastélyba, ahol anyai szív és gondoskodás híján katonás fegyelem uralkodik. A lány, hogy ráébressze a gyerekeket az élet valódi szépségeire, énekelni tanítja őket ? és arra, hogy mindig bátran képviseljék az elveiket és vágyaikat, egyéniségüket pedig ne engedjék hamis szabályok közé szorítani. A kapitány eleinte nem nézi jó szemmel Maria nevelési módszereit, ám lassacskán az ő kapcsolatuk is megváltozik... Csakhogy közben már a második világháború viharfelhői gyülekeznek az idilli ausztriai hegyek fölött.

A muzsika hangja a zenés színházi irodalom egyik legsikeresebb darabja, amelyből világhírű film is született, a benne szereplő dalok pedig egytől egyig slágerré váltak. Ez az üde, életigenlő, egyszerre bájosan szórakoztató és mélyen humánus történet igazi gyöngyszem szeretetről, családról, összetartásról - és persze szerelemről!

Novíciák, Apácanövendékek: Frank Ágnes, Rácz Zsuzsanna, Reil Evelin, Urbán Alexandra, Vajai Flóra, Ács Petra a.n., Farkas Nóra a.n., Figeczki Vanda a.n., Kiss Anna a.n., Nagy Fruzsina a.n., Torner Anna a.n., Tóth Zsuzsanna a.n., Benkő Claudia a.n., Csikász Ágnes a.n., Hegyesi Szkilla a.n.

Fritzek, Bálozók: Dobai Attila a.n., Kanalas Dániel a.n., Károlyi Krisztián a.n., Szőke Richárd a.n., Simony Attila a.n., Vank Richard a.n., Virág Péter a.n.

A(z) Magyar Színház előadása

Bemutató időpontja:

2015. november 27., Magyar Színház

Stáblista:

Hozzászólások