Színház

Az égigérő almafa

mesejáték, 70 perc, 5 - 8 éves kor között

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

"Hol volt, hol nem volt, az Üveg-hegyen is túl, ahol a kurtafarkú malac túr, volt néhány kalandor, akik nem értették miért kell az esti mesét fekve hallgatni. Hiszen az olyan izgalmas! Útra keltek hát. Táskájukban alma, rengeteg ötlet… és hogy ki ne felejtsem: egy nagy fa és egy zord sárkány. Épp, ahogy a ti táskátokban is.
Kalandoznak azóta is, de néha előfordul, hogy a bonyodalmak túljárnak az eszükön. Ilyenkor segítséget kérnek.
Tudnál nekünk segíteni megtanulni fára mászni? Túljutni a birodalmak ágas-bogas határán? Kinyomozni Nem-fontos-ország rejtélyét? Megtalálni az elveszett barátunkat?
Sőt ha már itt tartunk... Lennél a birodalmunk királya vagy királynője? Hiszen mi vándorok vagyunk, nekünk más a mesterségünk. Mi azért járjuk az országot, hogy mesét mondjunk és hallgassunk, hogy játszunk és nem utolsósorban azért, hogy kalandortársakra leljünk, akik szintén szeretnek mocorogni az esti mese alatt."

A közel másfél órás foglalkozás során egy mesét játsszanak végig a csoporttal, aminek alapját az Égigérő almafa című népmese különböző nemzetiségi változatai adták.
A kalandok megélése, a különböző szerepek kipróbálása, az akadályok leküzdése mind-mind lehetőséget adnak arra, hogy játékos formában beszélgessenek kitartásról, türelemről és a közösség fontosságáról.

Korosztály: 5-8 éves gyerekeknek

A(z) Színház- és Filmművészeti Egyetem (Ódry Színpad) előadása

Vélemény: