Színház

Az Oroszlánkirály

gyermekelőadás, magyar, 2012., 5 - 14 éves kor között

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A felkelő nap első sugaránál gyűlnek össze a Szavanna lakói, hogy megünnepeljék a trónörökös születését. Rafiki a bölcs majom bemutatja az újszülöttet és a Szavanna népe boldogan köszönti a kis Simbát. Idővel kíváncsi oroszlánkölyökké cseperedik és barátjával Nalával folyton megtréfálják Zazut, a tollas udvarmestert. Egyik nap elkóborolnak és az elefánt temető bűzös barlangjaihoz tévednek, ahol a Hiénák bujkálnak. Ott leselkedik rájuk a gonosz Zordon, aki elfogja őket és csapdát állít Mufasa királynak, hogy megszerezze magának a trónt. Mufasa megmenti a kölyköket, de végül Zordon fogságba ejti őt és a kis Simbát pedig száműzi azzal a hazugsággal, hogy az apja meghalt miatta.

A kétségbe esett kisoroszlán a sivatagba menekül, ahol rátalál két mókás jóbarát. Timon és Pumbaa megvigasztalja a kis száműzöttet és magukkal viszik őt a gyönyörű Oázisba. Simba elfelejtve otthonát és örökségét, gondtalanul nő fel a dzsungelben.

Timon és Pumbaa mindent megtanítanak Simbának, amit csak tudni kell az élethez. A baráti idillt, egyszer csak megzavarja egy idegen oroszlán. A két állat fejvesztve menekül, míg Simba megpróbál megküzdeni a betolakodóval, de nem sok sikerrel jár. Szerencsére a támadó oroszlán megszelídül, majd Simba nyakába ugrik! Ő Nala, aki felismeri régi barátját és azonnal hazahívja. Simba nem akar menni, de a gyönyörű oroszlán lánynak nem tud ellenállni és a régi barátságból észrevétlenül szerelem lesz. Megjelenik Rafiki is, aki egy látomásban megmutatja Simbának az igazságot: Zordon fogságba ejtette az apját és rabszolga sorban tartja az oroszlánokat. Amikor ezt Simba megtudja, dühödten hazaindul, hogy megmentse családját és régi hazáját. Hazaérve kihívja Zordont egy mindent eldöntő párbajra. A küzdelem során kiszabadítja apját és az Oroszlánhölgyek segítségével legyőzi Zordont, aki gyáván megfutamodik. A győztes csata után Mufasa átadja koronáját a törvényes trónörökösnek. Az állatok lassan visszatérnek a Szavannára és boldogan köszöntik a trónszirten megjelenő Simbát, az Oroszlánkirályt…

A(z) Ékszer Balett előadása

Stáblista:

Hozzászólások