Színház

Doktor Proktor és a holdkaméleonok

előadás, magyar, 2014., 8 - 12 éves kor között

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

Jo Nesbo norvég írót a felnőttek úgy tartják számon, mint az északi krimi világhírű képviselőjét, a gyerekek, mint a népszerű Doktor Proktor könyvek szerzőjét.
A regény harmadik kötete nyomán született Doktor Proktor és a Holdkaméleonok című vígjátékunkban nem kisebb feladatot vállalnak magukra hőseink, mint Norvégia és a világ megmentését. A sok vidám lükeség, a lehetetlenséget súroló kalandok közben olyan komoly dolgokról mesél, mint a barátság, helytállás, bátorság, önbecsülés.
Mi a jobb, a televíziós Kórus csata, vagy az iskolai fúvószenekar? Lehet-e hős, aki szeret füllenteni, aki túl kicsi, vagy túl nagy, aki helyesírás mániás, vagy akinek rossz a helyesírása? És végül: Igaz-e, hogy egy 18 méteres anakonda él Oslo csatornáiban?

A(z) Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház előadása

Bemutató időpontja:

Stáblista:

Szereplők

Prof Doktor Proktor
Hukk Tanár Úr
Strobe Tanárnő
Jodolf (Tenoresen) (holdkaméleon)
Ake (Inas, Holdkaméleon)
Göran (holdkaméleon)
Truls (ikerpár)
Tandoora (holdkaméleon)
Trym (ikerpár)
(Parancsnok) Mama (Lise anyja)
(Parancsnok) Papa (Lise apja)
Perry (hétlábú szívópók)
Anya (Bülle anyja)
Eva (Bülle nővére)
Anna (Bülle nővére)
Kalle Papps (műsorvezető a tévében)
Madsen (karmester)
Nils (osztálytárs)

Hozzászólások

8/10
FElepHánt 2014 jan. 14. - 10:28:34 8/10
FeHér Elephánt Kulturális Ajánló Portál www-toptipp.hu

A Kísértet után és a Police behabzsolása közben, a Kolibriben Jo Nesbo játékosabb oldalával találkozhatunk, bár ördögi fantáziájának bakugrásai itt is kriminális izgalmakat keltenek.
Novák János rendezése a korszerû színház rugalmasságával követi
az ágbogas fordulatokat, Orosz Klaudia szoba-konténere több helyszínt is adekvátan realizál, jelmezei, röpülõ bábjai most is színgazdag változatosságot mutatnak.
Fehér Dániel és Czupi druszája a csintalan Truls és Trym ikerpárként rosszalkodik, de ez semmi ahhoz a gonoszsághoz képest, amit alávaló holdkaméleon-párként képviselnek. Az életveszélyes ûrlények vonzó változata Alexics Rita, míg Szanitter Dávid a médiumcelebségbõl manipulálja föl magát, ilyenkor a választások idején igencsak tanulságos módon köztörvényes diktátorrá.
A Doktor Proktor sorozat harmadik kötetébõl Petrikovics Edit és Kárpáti Péter gyúrt humoros elemekben bõvelkedõ izgalmas darabot, a Professzor alakját kedvenc Tóth Jocó-nk hitelesíti. Találmányai, elsõ legjobban a legendás pukipor, vizuálisan is felerõsített robbanásokkal gyorsít a második kozmikus sebességre.
Ruszina Szabolcs és Megyes Melinda a háztáji pedagógus-szerelem kibontakozásának nehézségeit rajzolja meg, utóbbi harcos aktivitása még a pipogya Királyt, Mészáros Tamás-t is mozgósítani tudja. A nagy csatát a kiskorú Bülle és Lise páros vívja bizakodó családi háttérrel: a fiút Erdei Juli Anyukája és a Rácz-ikerlányok, a kislányt a Török Ági - Szívós Károly szülõk támogatják.
A cserfes Andruskó Macella és a natúr-szerepek után karakterben is elementáris Bárdi Gergõ gyermekhõsei a közönség fokozódó együttérzésével harcolnak az egész emberiség megmaradásáért, így egyikünknek sem kell a mohó holdkaméleonok gyomrában végezni. Természetesen állat-szereplõ is van, Perry, a Hétlábú szívópók tüneményesen riogatja a maszkos támadókat.
A pezsgõ atmoszférájú elõadás bizonyára még arra is rávesz
mindenkit, hogy a Proktor-köteteket kézbe vegye, olvassa,
újraolvassa és végsõ fokon: OLVASSON!!!