Színház

Dózsa György, a nép fia

rock-musical, magyar, 2014., 3 - 99 éves kor között

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Szabadtéri, lovas színházi előadás 8 alkalommal, szombatonként a Szigetszentmiklósi Sziget Színház, a Nemzeti Lovas Színház és a bikali Élménybirtok színészeinek és lovasainak előadásában.

A Dózsa György féle parasztfelkelés 500. évfordulójának tiszteletére a bikali Élménybirtok és a Szigetszentmiklósi Sziget Színház 2014. nyarán bemutatja a Dózsa György, a nép fia című családi rockmusicalt. A Szigetszentmiklósi Sziget Színház és a Nemzeti Lovas Színház céljául tűzte ki, hogy évről-évre magyar történelmi személyiségeket kelt életre a rockopera vagy a musical formájában. A tavalyi év nagy sikerére tekintettel (Mátyás, az igazságos) az új mű ősbemutatójának és első 8 előadásának az Élménybirtok ad otthont.

Az előadás rengeteg izgalmat, látványt és élményt tartogat a közönség számára, akik a Dél Dunántúlon egy újabb egyedülálló produkciónak lehetnek tanúi. Hősiesség, bátorság és lovagi erények keltik életre a történelem egy újabb nagy alakját. Dózsa György személyisége, parasztokból álló kaszákkal, kapákkal harcoló "katonái", a táncosok színes forgataga lélegzetelállító show műsorral és látványos csatajelenetekkel ejtenek minket ámulatba. Küzdelem egy török basával, a család és a nép védelmezésének fontossága, egy a magyar nép hőseiről szóló megemlékezés kereteibe zárva. A történelem egy újabb részlete, melyben fülbemászó dallamok, kacagtató és csöppet sem vicces csatajelenetek váltják egymást. Egy kicsik és nagyok számára is üzenetet hordozó történet.

A produkciót 30 lovas szereplővel és 50 gyalogos szereplővel mutatjuk be júliusban; fergeteges látványelemekkel, pirotechnikával, nagy lovas csatákkal, lovagi tornákkal kápráztatjuk el a musicalt szerető közönséget.

A(z) Nemzeti Lovas Színház előadása

Bemutató időpontja:

2014. július 5., Nemzeti Lovas Színház

Stáblista:

Szereplők

Dózsa György
Dózsa György / Csáky Miklós
Báthory
Dózsa György felesége
Dózsa György fia
Báthory Felesége
Lovas futár
Török Szultán

Hozzászólások