Színház

Gőgös Gúnár Gedeon

koncert-mesejáték, magyar, 2017., 3 - 14 éves kor között

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Ki ne ismerné Gőgös Gúnár Gedeont? Nemzedékek sora nőtt fel Magyarországon 1962, a könyv első megjelenése óta, akik kisgyerekként mind találkoztak Varga Katalin könyvével, és hallották-olvasták szeretnivaló verseit, meséit. Két évvel ezelőtt a szerző unokája, Tarján Veronika vette a bátorságot és zenekarával, a Veronakival feldolgozta nagymamája közkedvelt verseit. Az első lemez Libabál, a második pedig Kiugrott a Gombóc címmel jelent meg K. Lukáts Kató felejthetetlen illusztrációival, a Móra Music gondozásában. A sokszínű zenei anyag, melyet Mogyoró Kornél és Fejér Simon Pál szereztek, magyar és erdélyi népzenei motívumok mellett balkáni, blues, valamint pop zenei elemeket is tartalmaz.

Számtalan sikeres koncert után a közönség most színházi előadás formájában is találkozhat a gazdag anyaggal. Hat kiváló zenész, öt táncos-színész kelti életre a dalok, mesék ihlette egyedi világot. Humorral, varázslattal átszőtt jelenetek, játékok formájában kerül szemünk elé megannyi ismert alak, helyzet a Libabáltól Gyuri kakasig, a Kiugrott a gombóctól Gőgös Gúnár Gedeonig.

A Gőgös Gúnár Gedeon rendezője Vidovszky György, aki többek között a Kolibri, a Karinthy, a Kaposvári Csiky Gergley, a Ciróka valamint az Újvidéki Színházban is rendezett darabokat az évek folyamán. 2007 óta részben Dublinban él és dolgozik rendezőként és egyetemi vendégtanárként a Dublin City Univesity-n és a St. Patrick's College-on. Munkáját társrendezőként és koreográfusként Gyevi - Bíró Eszter segíti.

A(z) Veronaki zenekar előadása

Bemutató időpontja:

2017. november 12., Veronaki zenekar

Stáblista:

Hozzászólások