Színház

Hamupipőke

táncmesejáték, magyar, 2012., 3 - 14 éves kor között

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Elkérhetnénk a gyermekeiket egy órára?

Szeretnénk a játszótársuk lenni. Barátkoznánk, ismerkednénk, közösen játszanánk, tanulnánk egymástól. A jó mindig elnyeri méltó jutalmát, mint Hamupipőke!

Olyan igazság ez, amit már ifjúkorban mindannyiunknak megtanítottak! A szülő felelőssége nevelni, formálni utódját. Az általa hitt magatartás és viselkedési formák átadása az Ő feladata.

Ebben segít Önöknek a színház.

Nemcsak szórakoztat és elgondolkodtat, de játékosan a maga eszközeivel tanít is. A gyermekek egy-egy előadás során beleélik magukat a történetbe, azonosulnak a látott szereplőkkel, figurákkal. Megértik a mese igazságát, elfogadják és hisznek benne.

Hamupipőkék vagyunk! Abban az értelemben mindenképp, hogy csak küzdelem és kitartás árán érhetjük el a boldogságunkat.

A mesék olyanok mint a példabeszédek, törvények. A gyermekeket a jóra tanítják, minket pedig visszavezetnek oda, amikor még ? játszásiból? és őszintén hittünk abban, hogy becsületesnek, őszintének, tisztességesnek kell lenni Az egri táncosok előadása játékosan, az ifjú közönséggel közvetlenül kommunikálva ébreszti fel a gyermekekben a jó utáni vágyat, segít elhitetni a mese valóságát, példát mutat. Mindezt teszi a tánc nyelvén, érthetően, bevezetve a gyerekeket nemcsak a világ nagy dolgaiba, de talán kedvet ébresztve a tánc műfaja iránt is.

Kölcsön kérjük a gyermekeket, és ha megtisztelnek azzal, hogy elhozzák Őket, ígérjük az óra leteltével gazdagabban távoznak majd a színházból, és ezzel segíthetjük az Önök életét is. Vállaljunk együtt felelősséget az utódok tisztességes nevelésében!

Hamupipőke története számtalan drámát, operát, egy sor képzőművészeti alkotást és filmet ihletett meg. Az alkotások közös eleme a nemes ifjú szerelmében reménykedő bátor és erkölcsös leány, aki páratlan szerencséje útján elnyeri a vágyott ifjú szívét. Mai életünkben- ahol az emberek a médiától megvakultan társadalmi elvárásoknak, normáknak igyekeznek megfelelni, egymáson átlépve, egymást kihasználva próbálják az igazi boldogságnak titulált pénzt és hírnevet megszerezni-Hamupipőke a puszta jóság és tisztaság megtestesítőjeként világít rá a boldogság valódi forrására, bebizonyítva és reményt adva, hogy vannak még csodák.

Az előadás koreográfusa a Magyarországon élő finn táncos-koreográfus JENNA Jalonen.

A(z) Gárdonyi Géza Színház előadása

Bemutató időpontja:

2012. december 15., Gárdonyi Géza Színház

Stáblista:

Hozzászólások

user11 2013 jan. 10. - 23:09:54
Egy cikk, miszerint a balettben engedély nélkül használják mások díszletét. Furi.

http://7ora7.hu/hirek/plagium-az-egri-szinpadon-kettos-latvany