Színház

Hóvarázs

gyermekelőadás, magyar, 2014., 3 - 6 éves kor között

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Gombóc, gombóc, hógombóc...

Három hóember levelet kap a Tél királyától. Nagyon örülnek, mert látogatóba jön hozzájuk a havak ura, hogy egy különleges kisfiú udvarába válassza ki egyikőjüket. A hóemberek azonnal versenyezni kezdenek, hiszen a különleges kisfiúnak csakis különleges hóember állhat az udvarában. A versenyt megzavarja egy ijesztő hang, a csokitorták eltűnnek, s nem marad hát más választásuk, meg kell találniuk a tettest.

Hogy ki a tettes? Hogyan kerülnek fogságba a hóemberek és ki mehet a kisfiú udvarába? - az előadáson kiderül.

Mi a papírszínház? A 18-19. században a színházba járó emberek igényelték, hogy otthonukban, egy miniatűr világban, kicsi papírfigurákat mozgatva, újraéljék színházi élményeiket. Saját örömükre és időtöltésükre készült a kis színház, amely több volt holmi játékdarabnál.

E színház izgalmas sajátossága, hogy akár egyetlen egy ember képes vele eljátszani egy drámát, elmesélni egy mesét a saját hangján, a díszletek és a dróton mozgatható bábuk segítségével.

Egy problémamegoldó mesét láthatnak a gyerekek, amely előtt, alatt és végén feladatokat kapnak, s a problémát közösen bontják ki, oldják meg Boros Luca segítségével. Az egyszemélyes társulat alapítója pedagógusként és színházi szaknevelőként (jelenleg a Színház- és Filmművészeti Egyetemen végzi tanulmányait) keresi a lehetőségeket, hogy segítse a gyerekeket a problémák felismerésében és megoldásában. Ebben nagy segítségére van Elefáni, a mesélő elefántlány.

A(z) MU Színház előadása

Stáblista:

Vélemény: