Színház

Irány Rio!

zenés mesejáték, 60 perc, magyar, 2009., 6 - 99 éves kor között

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

 

Hat utcazenész egy véletlen folytán a nagyvárosi forgatagban egymásra talál, majd együtt indulnak el egy kalandos világkörüli utazásra. Járműként a muzsikájuk és hangszereik szolgálnak, üzemanyaguk pedig a játékosság, a fantázia és a jókedv – Egy világkörüli utazás hangszereken, dallamokon, szavak nélkül, a gesztusok és a pantomim nyelvén, fergeteges, sziporkázó humorral. Nem kímélik a nézők rekeszizmait.

Méhes Csaba hazánk kiváló komikusa, pantomimművésze, a vizuális humor mestere szuggesztív játékával és humorával 30 éve szavak nélkül bűvöli el a közönséget itthon és a világ több pontján. Számos elismerés és díj birtokosa.

A Brass in the Five rézfúvós kvintett tagjai (Simai László – trombita, Monoki Attila – trombita, Soós Péter – kürt, Koppányi Béla – harsona, Takács Tibor – tuba) Zeneakadémiát végzett, professzionális zenészek, hangszereik virtuóz mesterei, akik első koncertjüket II. Erzsébet angol királynő előtt játszották.. Nagy sikerű koncertjeiken mindig a zenei kifejezés új formáit keresik.

Közös útjuk 2008-ban a Brass Cirkusz című darabjuk létrehozásával kezdődött, mellyel még ebben az évben elnyerték a Budapest Fringe Fesztivál szakmai zsűrijének díját, és a gyermekzsűri különdíját. Egy évvel később született második, Irány Rió! című produkciójuk, mely a zsűri két külön díját nyerte el a 2009 Fringe+ Fesztiválon. Az előadást azóta is nagy sikerrel játsszák úgy Magyarországon, mint külföldön.

Ajánljuk mindazoknak, akik egy nívós zenei produkció mellett egy óra önfeledt nevetésre vágynak! Korhatár nélkül megtekinthető!

A(z) Brass in the Five előadása

Bemutató időpontja:

2009. április 4., Brass in the Five

Stáblista:

Hozzászólások

10/10
vikunyka 2018 jan. 16. - 09:56:45 10/10
Végy 6 tehetséges mûvészt, akik nem felejtették el a játék örömét, nagyon kevés díszletet, rengeteg ötletet, és másfél órára elvarázsolod a közönséged. Kicsit és nagyot. Bejárjátok az Alpokat, Oroszországot, Skóciát, a mediterrán országokat, és még számtalan vidéket, végül pedig ott vár Rio. Önfeledt szórakozás a javából.
Mi a Nemzetközi Cirkuszfesztivál keretében láttuk a másfél órásra bõvített programot. Örülök neki, hogy a hosszabb verziót láttuk, mert minden jelenetért kár lett volna, ha kimarad. Az élményt dübörgõ tapsviharral jutalmazta a közönség. Ez az elõadás talán kicsit nagyobb gyerekeknek és felnõtteknek élvezhetõ igazán, 8 éves kortól felfelé. Kisebbek addig is szorgalmasan látogassák a Rézerdõt és a Brass Cirkuszt, hogy megismerjék õk is a csodát.
10/10
mobello 2012 ápr. 02. - 10:38:14 10/10
Tegnap volt szerencsénk megnézni az elõadást a Bárka Színházban. Méhes Csaba - mint mindig - szenzációs volt, a zenészek is hasonlóan. A közönség 2x is visszatapsolta õket, felejthetetlen élmény gyerekeknek, felnõtteknek egyaránt.