Színház

Macskafogó

musical, magyar, 2014., 10 - 99 éves kor között

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Te hányszor láttad már a Macskafogót? Szikora Róbert olyan sokszor (és annyira szereti), hogy írt belőle egy musicalt, ami már a debütáláskor teltházzal nyitott.

Emlékszel Grabowskira, aki az egerek titkosszolgálatának dolgozott, és az Intermouse titkos ügynökeként meg akarja akadályozni a teljes egértársadalom felszámolását? Hát arra, hogy majdnem megfőzték őt a macskabűnözők?

És emlékszel még arra a jelenetre, amikor Safranek olyan szerencsétlenül "borotválkozott", hogy még a keze is eltört, mert "abban volt a borotva"?

A patkánybérgyilkosokra?

A szupertitkos Macskafogóra, ami végül Grabowski "egérfeletti" memóriájának köszönhetően mégis elkészül?

A Macskafogó az 1986-os év legsikeresebb közönségrajzfilmje volt, ma már igazi klasszikus, amit mindannyian imádunk és kívülről tudunk idézni belőle. A magyar rajzfilmkészítés a Macskafogóval nőtt fel - már olyan értelemben, hogy a Macskafogó egy felnőtteknek készített rajzfilm. Egy olyan remekmű, amit bátran mutatsz meg az amerikai ismerősöknek, hogy "na, ilyen jó a magyar rajzfilmkultúra".

Szikora Róbert és Valla Attila feleleveníti és színpadra viszi a Macskafogókat, hogy a rajzfilm kultusza musicalben is tovább élhessen. Végre nemcsak tévéképernyőn élvezhetjük a macskaszindikátus bukását, hanem színpadon is.

A musicalben elhangzik minden zene, amit már a rajzfilmverzióban is imádtunk, és az egész darabból árad a hamisítatlan Macskafogók-hangulat.

Páratlan szórakozás mindenkinek, aki legalább egyszer látta a Macskafogókat és imádta. Még jobb szórakozás azoknak, akik már többször megnézték, és rajonganak az egyik, ha nem a legjobb magyar rajzfilmért.

Az előadásban énekel a feltörekvő fiatal énekescsillag, Patai Anna és a Velencei Víziszínház társulata.

A(z) Esztrád Vízi Színház előadása

Stáblista:

Hozzászólások