Színház

Mátyás, az igazságos

rock-musical, 2 felvonás, 90 perc, magyar, 2013., 3 - 99 éves kor között

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A Sziget Színház ez alkalommal is a magyar történelem egyik legendás nagy alakjának történetét dolgozza fel ebben a nagyszabású új, magyar, családi rockmusicalben. Mátyás királyt Magyarország legnépszerűbb királyaként emlegetik, akinek talán történelmünk során először sikerült úgy felvirágoztatni hazánkat, hogy azt európai mércével mérve is elismerték. A darab Kinizsi Pál és Mátyás király barátságán keresztül, a fiatalok számára is közérthetően, a róla szóló legendás mesék elemeiből táplálkozva, rendkívül látványos módon mutatja be a történelmi eseményeket.

Az előadás rengeteg izgalmat, látványt és élményt tartogat a közönség számára, akik a Dél-Dunántúlon egyedülálló produkciónak lehetnek a tanúi. Hősiesség, bátorság, szerelem és cselszövés... A lovagok és katonák, a királyi udvar népe és a táncosok színes forgataga lélegzetelállító show műsorral és látványos csatajelenetekkel ejtenek minket ámulatba. Kacaghatunk az udvari bolond humoros rigmusain, izgulhatunk a csatajeleneteken és a sötét lovag cselszövésén, meghatódhatunk Mátyás és Kinizsi igaz barátságán. Fülbemászó dallamok és megható jelenetek váltják egymást, miközben vágtáznak a paripák, folyik a harc földön és lovon, és kibontakoznak a történet szálai, melynek kicsik és nagyok számára is üzenetet hordoznak. A kifejezetten családoknak szóló új magyar családi rockmusical történelmi vonatkozásában és sokszínűségében is felejthetetlen élmény és kitűnő szórakozás felnőtteknek, gyerekeknek és persze a lószerető közönségnek. A műsor 2 x 45 perc izgalmat és lenyűgöző látványt ígér, rengeteg meglepetéssel, amely garantálja a színvonalas szórakozást és kikapcsolódást a család összes tagjának.

Közreműködnek: a Szigetszentmiklósi Sziget Színház tánckara és musical stúdiójának növendékei, valamint a Puchner Birtok-Bikal lovasai és színészei.

A(z) Sziget Színház előadása

Bemutató időpontja:

2013. június 21., Sziget Színház

Stáblista:

Hozzászólások