Színház

Médea gyermekei

előadás, magyar, 2003., 9 - 99 éves kor között

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Jászon, az ifjú görög hős villámgyors hajóján, az Argón elindul megszerezni az Aranygyapjút, melynek varázsereje megvédi tulajdonosát minden bajtól, biztosítja számára az örök ifjúságot. Aitész, a kolkhiszi király a gyapjút egy fa tetejére rejtette, és egy tüzokádó sárkány őrizetére bízta. Szerencsére Médea, a király lánya első pillantásra beleszeret Jászonba, varázserejével elaltatja a sárkányt, így Jászon már könnyedén elviheti az Aranygyapjút.

Együtt menekülnek Kolkhiszból. Kalandos út során egymásba szeretnek, összeházasodnak s két gyermekük születik: Kicsimédea és Kicsijászon. Úgy élnek, mint egy boldog család.

Korinthoszba érkezvén egy szép nagy házba költöznek, ám ekkor Jászon szerelmes lesz a korinthoszi király gyönyörű lányába, Glaukéba. A gyerekek mellé egy dajkát fogad, hogy legyen, aki vigyáz rájuk, amíg elrendeződnek a dolgok. Így kezdődnek a bonyodalmak. Látjuk a kétségbeesett Médeát, a tanácstalan Kicsijászont és Kicsimédeát, s apjukat Jászont, aki próbál úgy tenni, mintha semmi se történt volna, és Annát, aki egyre inkább megszereti a rábízott gyerekeket.

Az események nem torkollnak tragédiába, mint Euripidésznél. A svéd darabban a gyerekszereplők rendezik el szüleik és a maguk sorsát.

Az előadás időtartama: 80 perc

A(z) Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház előadása

Bemutató időpontja:

Stáblista:

Hozzászólások