Színház

Nyolckor a bárkán

gyermekelőadás, magyar, 2015., 5 - 14 éves kor között

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Az örök hó és jég birodalmában, messze-messze, három pingvin él... nem mindig békében, de mindig boldogan. A kietlen vidéken napjaik magányos és eseménytelen folyását egy dolog zavarja csak mostanában: szüntelen esik az eső, vége-hossza nincs.
Galamb képében isteni hírnök ereszkedik közéjük, hogy óriási horderejű bejelentést tegyen: a gonoszság annyira felgyűlt a földön, hogy így tovább nem mehet, özönvíz készül!
Ám nyolckor este kifut Noé bárkája, egy pár minden fajból ingyen és bérmentve felszáll. És a fehér galamb átnyújt a pingvineknek két jegyet.
Mi lesz most? Hiszen ők hárman vannak. Ki marad, ki megy? Elutazhat-e nyugodt szívvel bárki, ha a maradóra pusztulás vár?
Az út során a kispingvineknek nagy kérdésekkel kell megküzdeniük barátságról, hűségről, felelősségről. Hallgatnak-e lelkiismeretük szavára? Hiszen mindünkben szól egy hang, ami segít dönteni, mi helyes és mi helytelen ? még ha gyakran nem is hallgatunk rá...

Ulrich Hub 2005-ben írta művét a karlsruhei Badeni Állami Színház felkérésére, azóta tart a színdarab diadalútja: 2006-ban az év gyermek- és ifjúsági drámájává választották Németországban és Hollandiában is, egy évre rá megjelent a regényváltozat, amely 2008-ban az év mesekönyve lett.

A(z) Pécsi Nemzeti Színház előadása

Bemutató időpontja:

2015. szeptember 26., Pécsi Nemzeti Színház

Stáblista:

Hozzászólások