Színház

Országjáró Mátyás király

zenés játék, magyar, 2013., 3 - 99 éves kor között

Értékelés:

8 szavazatból
Szerinted?

Mátyás király álruhában. Számtalan legenda, mese született már ebben a témában. Az Újszínház előadása a legérdekesebb találkozásokat gyűjti össze, a neves költő - Szőke István Atilla - első színpadi művének segítségével. A finom humorral átszőtt, tanulságos és mulatságos történetek, Ökrös Csaba autentikus zenéje és dalai valamint, a nagyvázsonyi Kinizsi Vár ódon falai és veretes környezete is hozzásegít bennünket ahhoz, hogy két óra erejéig visszarepüljünk a magyar történelem eme csodás és dicső korszakába. Igazi családi színház, kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

A(z) Újszínház előadása

Bemutató időpontja:

2013. július 19., Újszínház

Stáblista:

Szereplők

Mátyás király
Okos Botond
Kolozsvári bíró (Szikla Béla)
Ordító Lajos (Pomázi kovács, Húsos Mihály)
Kinizsi Pál (Harmadik főúr, Őr)
Öreg gazda
Hajdú I. (Lencsés, Szolga I., Királyi szolga I., Balázs gazda, IV. főúr)
Hajdú II. (Szolga II., Királyi szolga II., János gazda)
Kismátyás

Alkotók

Hozzászólások

napraforgó máj. 08. 04:00:30
Nem láttam, de a képeket nézve bizisten azt hittem, hogy Helyei Lászlót látom. Nekem Ő Mátyás király! A régebbi TV játék és a csodás rajzfilmsorozat alapján, nekem Helyei László Mátyás király és a hangja. Dicséret Dörner Györgynek, aki a megjelenésében is oly remekül felidézte.
6/10
lowercarb máj. 07. 23:28:51 6/10
Egészen jó volt, bár nem az én stílusom. Kihagytam volna belőle a fölösleges ősmagyarkodást. Egy helyen számított volna a szöveg, de szegény öreg három poénból kettőt elrontott :( Na, de igazából aranyos volt az egész.
10/10
prukuty 2017 jan. 29. - 23:01:50 10/10
Nagyon jó elõadás! Talán a hangosításon lehetne még javítani. A színpad elején beszélõk hangja nagyon hangos, a színpad mélyérõl meg sokkal halkabban lehet hallani.