Színház

RENGETEG - Looking Out

cirkuszi előadás, 70 perc, 2018., 14 - 99 éves kor között

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Az előadás a Sziget Fesztivál, a Fővárosi Nagycirkusz, a Baross Imre Artistaképző, valamint a világhírű The 7 Fingers kanadai újcirkusz társulat együttműködésében jött létre.

Az öthetes próbafolyamat kivételes lehetőség volt a 19 fiatal artistaművésznek, hogy a The 7 Fingers nemzetközileg elismert művészeti vezetőjével, Samuel Tétreault-val, és magyar társrendezőjével, Téri Gáspárral dolgozzanak együtt. Improvizációs gyakorlatok és önelemző feladatok segítségével lehetőséget kaptak arra, hogy felfedezzék saját kreativitásukat, és képet kapjanak arról, hogy cirkuszművésznek lenni – az akrobatikus képességen és virtuozitáson túl – arról is szól, hogy a saját érzékenységüket, emberi mivoltukat is megosszák a közönséggel.

Ezek a fiatal művészek a karrierjük legelején állnak, és a magyar cirkuszművészet jövőjét képviselik. A RENGETEG – Looking out című produkció az utazásuk kezdete!

Samuel Tétreault 7 éven keresztül tanult a Montreál Nemzeti Cirkusziskolában, ahol az artistaművészeten túl a tánc és a színház világa felé is szenvedélyesen fordult. Kéz-egyensúlyozó számával számos nemzetközi cirkuszfesztivál díját elnyerte. 2002-ben – a háta mögött 1500 fellépéssel a Cirque du Soleil egyik legnépszerűbb műsorában, az Alegríában, a Cirque Éloize turnéelőadásaiban, valamint számos neves kabaréműsorban Németországban – 6 művészeti igazgatóval együtt társalapítója lett a montreali székhelyű 7 Fingers cirkuszművészeti kollektívának, amely világhírű produkcióiról híres az egész világon. A művészek saját előadásai, Broadway show-k, művészi együttműködések, olimpiai rendezvények, televíziós műsorok hordozzák a sokszínűség nagyköveteinek, a kortárs cirkuszművészet egyik legnépszerűbb képviselőjének, a 7 Fingers formációnak vitathatatlan jelét. Tétreault a legtöbb 7 Fingers show-ban társrendezőként működik közre, de a színpadon is feltűnik több produkcióban.

A(z) Fővárosi Nagycirkusz előadása

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások