Színház

Rozsda lovag és a kísértet

gyermek musical, magyar, 2014., 5 - 99 éves kor között

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

Egy otthontalan szellem kísért Rozsda lovag várában, a Páncélvárban, majd a házisárkánnyal kísértetshow-t rendez. Összesereglik számos vasvitéz és bádoglovag, jelen van Szélvész várkisasszony, Ólomláb király, az Elfuserált, udvari írnokával, Pacapocokkal, és természetesen megjelenik maga Rozsda lovag is. Végül egy fényes lovagi tornának lehetünk tanúi, amely óriási meglepetést tartogat Rozsda lovag számára.

A(z) Bozsik Yvette Társulat előadása

Bemutató időpontja:

2014. február 22., Bozsik Yvette Társulat

Stáblista:

Szereplők

Rozsda Lovag
Szélvész várkisasszony
A várkisasszony beszélő süvege
Koksz (a sárkány)
Kísértet
Postás (Pacapocok, királyi udvari írnok)
Ólomláb király (az Elfuserált)

Alkotók

Hozzászólások

8/10
FElepHánt 2014 márc. 09. - 16:31:17 8/10
FeHér ElepHánt Kulturális Ajánló Portál www.toptipp.hu

Ami a meztelenség a kortárs színházban, ami az állott szex a kommerszben, az a skandináv gyermekdarabokban az obligát szellentés. Doktor Proktor Pukipora nyomán Jörg Hilbert és Felix Janosa mese-musicaljében is erõteljes indítás Szabó Gyõzõ, Koksz, a sárkány fingó belépõje. A zöld tájfun által sokkírozott kis nézõk hatalmas kacagással vetik bele magukat a bádoglovag és a röpködõ kísértet komikus viadalába.
Szélvész várkisassszony, az újonc Bánovits Vivianne nemcsak beszélõ süveggel rendelkezik Egri Bálint képében, megjelenésben, játékban, énekben is figyelemre méltó. A hõs bádogember udvarában délceg kiállású táncosok, Gombai Szabolcs, Székely Szilveszter, Vislóczky Szabolcs képviseli a lovagi erényt, a harcias mozgékonyságot pedig motorizált
csodaparipa, Tüzespatkó biztosítja.
Bozsik Yvette rendezése, Vati Tamás mobil díszletében invenciózusan vezérli a komikus forgatagot, nem fukarkodik a technikai eszközökkel, miniautó hozza a hercegi parancsot, a légtérben leples kísértet szállong. A rivaldánál kevésbé rémítõek a csodaszép kísértetlányok, Hasznos Dóra, Szarvas Krisztina, Tóth Andrea balettje varázsosan bájol. Jó kis
énekszámok, ötlet-cunami, poén-fergeteg, a cselekmény mulatságos fordulatai célirányosan vezetnek a végkifejlet drámai párviadalához.
Mohai Tamás bravúrosan mozog zörgõ páncélzatában, lendületesen énekel, hitelesen vitézkedik, hetyke kamaszsága, nagyszerû játéka azonnal kivívja szimpátiánkat. A nehezebb vívás azonban még hátra van. A röpködõ kísértet, Vati Tamás nem könnyû ellenfél, gesztusai erejét már jól ismerjük, de most pazar énekléssel is meglep. A két nagyágyú összecsapásában, a fenyegetõen robogó minitank igazi ágyúval támad, amíg a Rozsda lovag vágtató paripáján, egy szál csavaros lándzsával veszi fel a harcot.
Tüneményes produkció, kicsik-nagyok öröme. Zene, mese, látvány egysége, az együttes összeforrott játékának áradó komikuma: 3 éves kortól nézhetõ, valóban családi musical!