Színház

Sárkányölő Krisztián

mesejáték, 55 perc, magyar, 2017., 3 - 5 éves kor között

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

"Na, hadd látom, van-e itt olyan bátor vitéz, aki akár még a sárkánnyal is szembeszállna, hogy megmentse Mufurcka királykisasszonyt?"
A Regős kérdésére ilyenkor, optimális esetben, akadnak jelentkezők. "De mondjátok csak, nem féltek a három próbától?" nem szoktak. "Na, akkor ki is választok három lovagot. Te, te és te, gyertek föl ide a színpadra?" És ekkor kezdetét veszi a lovagi torna, ami fantáziánktól függően lehet a régiekre emlékeztető kopjás-lándzsás viadal, vagy bármely labdajáték, fánkevő verseny, kockatorony-építés. A győztes pedig elindulhat az elrabolt királykisasszonyért. Útján a magyar hiedelemvilágból ismert beszélő kismadár és táltos paripa segíti. Csak éppen a sárkány rabságában sínylődő Mufurckának nem akaródzik megszabadulni. Hogy mi köti rabtartójához, megtudhatjátok, ha eljöttök a Művész Stúdió előadására.
Janik László, eredetileg bábjátéknak íródott mesejátéka emberjátékká transzponálódik színészeink és a színpadra felözönlő, virágot, állatot, sárkányt és napocskát megszemélyesítő gyerekek által.

A(z) Móricz Zsigmond Színház előadása

Bemutató időpontja:

2017. április 14., Móricz Zsigmond Színház

Stáblista:

Hozzászólások