Színház

Testvérország

bábjáték, magyar, 2006., 6 - 10 éves kor között

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Játék? Mese? Álom? Mindegy. Valahol - bennünk, vagy kívülünk, - létezik egy másik világ, Testvérország. Testvérországban pedig minden ugyanúgy megtalálható, mint nálunk, de mégis másképp. Palkó és Szöszke a két testvér eljut a csodálatos Testvérországba, ahol találkoznak saját "testvéreikkel". Tőlük tudják meg, hogy, minden cselekedetnek, amit a "való világban" elkövetnek, itt, Testvérországban is van következménye, és akik ott élnek, mindent megtesznek, hogy a bajokat jóvátegyék, vagy megelőzzék. Ha például a "fenti világban" az emberek veszekszenek, vagy háborúznak, akkor az ő testvéreik Testvérországban megpróbálják még jobban szeretni egymást, "hogy ki ne vesszen a szeretet a világból".
Annak viszont, ha valaki Testvérországban hazudik, beláthatatlan következményei lehetnek, például nem tud vissza jutni a valóságba. Szöszke és Palkó persze elkövetik ezt a nagy hibát, s emiatt veszélyes kalandokba keverednek.

Balázs Béla századfordulón született meséjét, a mű szellemiségét és költőiségét megőrizve dolgoztuk fel, bábjáték formájában. Álomszerű, érzékeny hangulatát árnyjáték, illetve szecessziós látványvilág idézi meg.
Előadásunkat óvodás kortól ajánljuk mindazoknak, akik néha elvesznek a "mi a jó" és "mi a rossz" örök útvesztőjében.

A(z) Aranyszamár Bábszínház előadása

Stáblista:

Hozzászólások