Színház

VanMese

zenés előadás, 3 éves kortól

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Zenés előadás versekre kicsiknek és nagyoknak.

"A mai kisgyermekek mindennapjaiban egyszerre megférnek a hagyományos gyermekdalok és játékok, a számítógépes nyelvezet, régi mesék és új történetek, csuhé baba és kindertojás, a körülöttük lévő világ modern elemei. Ezt az új összhangot keressük mai költők gyermekszemüveggel írt, friss verseivel, ritmusjátékokkal, sok-sok zenével és tánccal. Változnak az idők, változnak a gyerekek, változnak a versek. Egyre eszesebb fiaink és lányaink életét a költészet és a zene gazdaggá és teljessé teheti.” - Foltin Jolán

A Kossuth-díjas koreográfus, a Nemzet Művésze személyes hangvételű műveit a Kárpát-medence gazdag folklórkincséből fogalmazza. Foltin Jolán azt gondolta egyszer, hogy vers, ritmus, zene és tánc kapcsolatából, mai költők verseiből kell előadást csinálni gyerekeknek. Most fiatal koreográfusokkal, a Nagyvárad Táncegyüttes táncosaival, zenészeivel, a Szigligeti Társulat színészeivel fogalmazza újra ezt a gondolatot: keresve az azóta eltelt tíz év új gyermekverseit, a romániai magyar költészet gyermekeknek szóló remekeit.

Közreműködik:  a Nagyvárad Táncegyüttes tánckara - Brugós Sándor Csaba, Forgács Zsombor, Forgács-Popp Jácint, Kacsó Bálint, Kerekes Dalma, Pintea Carmen-Theodora, Rácz Lajos, Schmith Nándor Gyula, Szabó Enikő Ágnes, Szabó Mercédesz, Szőnyi József, Tőkés Imola.

A Nagyvárad Táncegyüttes zenekara: Bartalis Botond, Dallos Levente, Székely István, Szukits Éva.

 

A(z) Szigligeti Színház - Nagyvárad Táncegyüttes előadása

Stáblista:

Hozzászólások