Színház

Zakkant

színmű, magyar, 2014., 9 - 11 éves kor között

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

A győri RÉV Színházi Nevelési Társulat a formális oktatást kiegészítő, saját élményen és közös gondolkodáson alapuló foglalkozásaikon egy-egy, a fiatalokat érintő fontos kérdést vizsgálnak képzett drámatanáraik vezetésével.

A Zakkant a barátság, árulás, manipuláció, lelkiismeret furdalás, a hatalom kiszolgálása, kiszolgáltatottság, segítő szándék és a legrosszabb végkifejlet motívumaira épül. Az eredeti mű mellett Tom Stoppard Rosencrantz és Guildenstern halott című drámája is segít, hogy több szemszögből végigkísérjük, és együtt gondolkodva megvizsgáljuk a főszereplő két "barátjának", Rosencrantznak és Guildensternnek történetét és halálát. A színházi rész és a feldolgozó foglalkozás meg-megszakítva váltogatja egymást. Bizonyos jelenetek után megállítjuk és át/megbeszéljük a történéseket a diákokkal. A közös gondolkodás és a válaszok megtalálása a történetre is kihatással van.

Ajánlott korosztály: 9-11. osztályos tanulók.

"Pirkadat előtti sápadt ég. Egy férfi nyeregben, veri az ablakszárnyakat? és a neveinket kiáltozza? Emlékszem már, az a férfi ébresztett minket. Hívattak minket!"

De hova és miért? Ki ez a két fickó, akik azt sem tudják, hogy mi a saját nevük? Miért ennyire fontosak ők? Mit tehetnek annak érdekében, hogy mihamarabb kiderüljön számukra az igazság?

Barátság, árulás, manipuláció, önvád, segítő szándék, a hatalom kiszolgálása, kiszolgáltatottság - a Zakkant című színházi játék ezen motívumok mentén kalauzolja a nézőket William Shakespeare Hamletjének világába. Az eredeti mű mellett Tom Stoppard Rosencrantz és Guildenstern halott című drámája is alapja az előadásnak.

A(z) RÉV Színház előadása

Stáblista:

Szereplők

Guildenstern
Színésznő
Színészkirály

Alkotók

Hozzászólások