Színház

1003 szív, avagy töredékek egy Don Juan katalógusból

előadás, 2001.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A társulat a megalakulása óta eltelt hat évben 3 földrész 19 országának 49 városában lépett fel. A Mozgó Ház Társulás eddigi működésének egyik legjelentősebb eseménye, hogy 2000-ben, a magyar színjátszás történetében elsőként, meghívást kapott az Avignoni Fesztiválra. 2000 júliusában a Bonni Biennálén rögzített Tragédia-jegyzeteket a francia-német ARTE kulturális tévécsatorna teljes terjedelmében műsorára tűzte. A Don Juant 2001 nyarán az Avignoni Fesztiválon mutatták be.

"A mulatságostól a brutálisig az effektek igen széles skálájával élő produkció szokatlanul egységes összbenyomásáért nem valamiféle ideologikus sugallat vagy kipárolható gondolati konstrukció a felelős, hanem elsősorban a látvány megkomponáltsága és a sokszor egymással párhuzamosan folyó szerelmi cívódás-jelenetek, csábítástörténeti töredékek: a dialógusok, pantomimek, táncok önmagukért való tökéletessége. [?] Amikor kiskorunkban elgondoltuk, hogy ha majd nagyok leszünk, nem gyerekeknek való előadásokra fogunk járni, igazunk volt. Néha tényleg érdemes." (Beszélő)

"Elnyújtom a másodpercet, ameddig csak lehet. Késleltetem azt a pillanatot, amikor a távollét egyszerűen átlibben a halálba. A hiány megélése egy aktív gyakorlattá, elfoglaltsággá válik, és több összetevőből - kétségekből, szemrehányásokból, vágyakból, melankóliából - álló fikció jön létre. Olyan fikció, amit csak nő tud kidolgozni, aminek csak nő tud formát adni. Vagy a férfi, aki történetesen szerelmes. Mert az eredet és a jövő azoké, akikben női jelleg van."

A(z) Trafó előadása

Bemutató időpontja:

2001. október 22., Trafó

Stáblista:

Hozzászólások