Színház

3 kívánság

táncelőadás, 2014.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A Miskolci Nemzeti Színház a 2013/2014-es évadban is meghirdette immáron hagyományos koreográfus-pályázatát. A meghívásos pályázatra jelentkezők közül négy fiatal, tehetséges koreográfust hívtak meg, hogy a Miskolci Balett tagjaival együtt dolgozzanak és új, izgalmas táncszínházi etűdökkel gazdagítsák a Balett repertoárját. Az előadásban végül hárman vesznek részt. Személyes vallomások, játék az idővel, gondolatok a művészetről és a táncról magáról - ez a 3kívánság a Miskolci Nemzeti Színházban.

Táncolják a Miskolci Balett tagjai.

Feledi János: Cselekvés útján
"Maga a darab a mai kor zűrzavaros világából épül, hogy kezd eltűnni a minőség, minőségi munka és kezdenek feledésbe merülni a klasszikus értékek. Természetesen át kell engedni a régi matérián az új impulzusokat, de nem eltűntetve azokat, hanem egymást kiegészítve kell hogy tovább vigyük közös értékeinket, múltunkat, vágyainkat, kívánságainkat."


Halász Gábor: Elengedett kezek
"Szeretnék kitérni az összefogás, eltökéltség, és a kiszolgáltatottság, kihasználtság pillanataira is. Sokszor fog a figyelem egy emberre összpontosulni, aki a törekvő egyént próbálja megjeleníteni. A 'Művészt', aki így vagy úgy, de mindenképpen a kifejezésre törekszik."


Pálfi Gabriella: Csak lélegezz!
"Azt mondják, ha lassabban veszed a levegőt, az idő is lelassul. De az idő mindeközben rohan. Még fel sem ocsúdtál, és már másnap van. Szeretnéd megállítani? Ha igen, hogy változtatnál a dolgokon? Ha felgyorsulna, vajon tudnád-e a tempót követni? Lassítás- gyorsulás."

A(z) Miskolci Nemzeti Színház előadása

Bemutató időpontja:

2014. április 29., Miskolci Nemzeti Színház

Stáblista:

Hozzászólások