Színház

A bogyósgyümölcskertész fia

előadás, magyar, 2008.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

"Na, most van ez a bogyósgyümölcskertész. Ennek a bogyósgyümölcskertésznek van ez a fia. Na most ez a fiú először elmegy rókát vadászni, aztán elmegy gimibe Pestre. Ott aztán beleszeret a Napba, utána meg egy valódi lányba..."

Ez egy tiszta, megbízható érzés. Ebben minden benne van különben, meg mindenki. Mi is... Mindnyájan. Aki pedig megnézi ezt az előadást az tovább él. Azt nem tudom, hogy mennyivel: egy vagy két évvel vagy tízzel, csak hogy tovább.

Az előadás fontos eleme még a zene, egy pianínó és annak majd minden hangjegye, mindez akkor és úgy ahogy a vágy, az egyszerű gyerekkor álmai és gyötrelmei kívánják.

A történet a hetvenes évek elején indul, s a nyolcvanas években ér véget. Egy vidéki fiú, afféle mesehősként elhatározza, hogy felmegy a fővárosba, rockzenész lesz. Milyen események alakítják ennek a fiúnak az életét? Kamasztörténet, s egyben egy kor összegzése is a játék. Humor könnyíti és tragédia súlyosbítja egy órás színdarabunkat. A felnőtté válásról is szól történetünk arról, milyen mocsok nehéz. Ráadásul ez a bogyósgyümölcskertész fia nem volt egy rossz szándékú gyerek, sőt alapvetően mindig jót akart.

"Na most ilyenekről szól ez a darab. És lehet rajta nevetni, még az ember könnye is kicsordul tőle. Vagy azért, mert sírni kell."

A(z) Bécsy Tamás Kamaraterem (Szivárvány Gyermekház) előadása

Stáblista:

Hozzászólások