Színház

A brémai muzsikusok

mesejáték, 2023.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Négy kiszolgált, gazdájától elmenekülő, reménytelen helyzetbe kerülő állat összetalálkozik és elhatározza, hogy Brémába vándorol, hogy ott beálljon muzsikusnak.
De mit érthet a zenéléshez egy szamár, egy kutya, egy macska és pláne egy kakas? Valljuk be, egy kissé hamiskás és zajos a kompánia, ám oda se neki! Ha nem így lenne, ugyan hogy tudtak volna elűzni egy csapat marcona rablót a zsiványtanyájukról? Ugye, hogy sehogy? Hát mi ez, ha nem tehetséges zenélés? Egy zsiványtanya nagyon barátságos kuckóvá alakítható, ahol aztán boldogan élhetnek az otthonukat vesztett cimborák. Csupán egy kérdés maradt még hátra: Mi lett ezzel a „Brémai muzsikus”- tervvel?

Nyugalom, arra is sor kerül, nem árulom el, hogyan, mindenesetre kell hozzá egy kis gyakorlás. Csak annyit mondok, hogy nagy szerepe van benne egy kedves rablólánynak, akit nem riasztott el a nagy csetepaté…

A Grimm fivérek kedves meséje ezúttal egy kicsit más köntösbe bújtatva sétál a közönség elé. Szó esik a felelősségről, a hűségről, a bátorságról és a barátság minden akadályt legyőző lendületéről.

A(z) Gárdonyi Géza Színház előadása

Bemutató időpontja:

2023. október 18., Gárdonyi Géza Színház

Stáblista:

Szereplők

SIEGFIED, a szamár
FÉLIX, a kutya
BARBARA, a macska
OSCAR, a kakas
AGRICOLA a rablóvezér
HUMPERDINCK nagypapa
BRAHMS, Siegfried gazdája
HÜLSBECH ASSZONY
GUSTAV, a kisfiú
ALMA, a kislány
STÜHLMEYER ASSZONY

Alkotók

Hozzászólások