Színház

A diszpécser

előadás, magyar, 2017.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

"A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszel benne." Philip K. Dick, a filozofikus sci-fi atyja

A történet banális és szürreális helyzetek sorozata, melyek egyszerre rendkívül hétköznapiak, de mégis kivételesen elgondolkodtatók, és gazdag humorforrást kínálnak.
Két főhősünk, Iván és Igor valaha musicalszínészek voltak, de most egy telefonos lelkisegély-szolgálatnál dolgoznak. A kétes percdíjakkal operáló alapítványnál naphosszat hívják őket öngyilkosjelöltek, elhagyott feleségek, kitaszított férjek, magányos nyugdíjasok, kétségbeesett kamaszok? Ezeknek a mindennapoknak egy különös férfi felbukkanása vet véget, aki új állást kínál a testvérpárnak. Alexander cége a világban dúló öngyilkossági járványt próbálja féken tartani, méghozzá meglehetősen futurisztikus módszerekkel.
A darab során Iván és Igor nem ússza meg a szerelmet, a csalódást, testvérháborút, szembenézést jövővel, múlttal, valósággal és képzelettel, Apával, Anyával? és magával a Halállal. Mint minden jó sci-fi, A diszpécser is azt a kérdést veti fel, hogy vajon mi az Élet értelme. Vagy van-e egyáltalán? Az is lehetséges, hogy a sorsunk nem különbözik egy lemmingétől, aki inkább öngyilkos lesz magáért a túlélésért? Lehet, hogy a halál csak az a pillanat, amikor a pillangó kibújik a begubózott hernyóból?

A(z) Pécsi Nemzeti Színház előadása

Bemutató időpontja:

2017. október 14., Pécsi Nemzeti Színház

Stáblista:

Szereplők

Tündér Iván
Tündér Igor, az öccse
Alexander Costas
Liza Costas, a lánya
Schamson Vidurek
Cloudel Montgomery/Vonatsínen fekvő/Metró hang
A Púpos/Toxikológus férj/Asztalos/Metró őr
Mérgezett nő/Stewardess/Nő a kikötőben
Pizzás diszpécser/Lemming/Őz/Méh/Szektás
Váltás/Pizzás kollégája/Lemming/Őz/Méh/Szektás

Alkotók

Hozzászólások