Színház

A doktor úr

előadás, 3 felvonás, 2020.

Értékelés:

8 szavazatból
Szerinted?

Molnár Ferenc először A doktor úrral mutatkozott be, és elsöprő sikert aratott a Vígszínházban. Azóta Molnár és színházunk sorsa összefonódott, és mindmáig elválaszthatatlan. Írói világa, briliáns mondatai, sajátos humora utánozhatatlan karakterei, a nagyratörő ügyvéd és a megnyerő szélhámos képtelen helyzetei azonnal elnyerik a nézők tetszését. A színház legendás háziszerzőjének remekművét újra műsorra tűzzük, Zsótér Sándor rendezésében.

A(z) Vígszínház előadása

Bemutató időpontja:

2020. február 29., Vígszínház

Stáblista:

Szereplők

Dr. Sárkány
Cseresnyés
Földraztanár/Első rendőr
Igazgató/Második rendőr
Sárkányné
Marosiné
Szobalány

Alkotók

ápr. 02.
  • 19:00
ápr. 03.
  • 19:00
ápr. 09.
  • 19:00
ápr. 14.
  • 19:00
ápr. 19.
  • 19:00
ápr. 25.
  • 19:00

Hozzászólások

1/10
rigoperl márc. 04. 11:15:21 1/10
Ennyire unalmas, fárasztó, rosszul rendezett, rosszul játszott darabot régen láttam. Olyan érzésem volt, mintha egy amatőr diákszíntársulat előadására fizettem volna be. Bár lehet, hogy ők jobban eljátszották volna Molnár darabját. Egy alkalommal volt szórakoztató, amikor a 3. felvonásban a tanár Trump imitátorként megjelent. Bár ennek persze semmi köze Molnár darabjához, de valószínű érezte a rendező, hogy katasztrofálisan sikerült az egész és egy geggel próbálta feldobni. Sajnos ez édes kevés három felvonásra.
Rojita márc. 03. 23:42:00
Pedig, nem unalmas a történet. Néhány éve ismételte vmelyik csatorna a darabot, a Madách Színház 1980-as bemutatásában. Haumann Péter, Márkus László volt a 2 főszereplő, de a kisebb szerepekben is Zenthe Ferenc, Basilides Zoltán, Dunai Tamás, a női vonalon meg olyan színésznők játszottak, mint Békés Itala, Piros Ildikó. Ádám Ottó volt a rendező. Hát, végig nevetett a közönség. Emlékezetes előadás volt.

Hogy lehet egy Molnár- darabot elrontani?
Fesztbaum Bélát, Józan Lászlót nagyon szeretem, - mindketten nagyon értik a humort is. (Dino Benjaminra kiváncsi vagyok).
Akkor talán a rendező nem szereti a humort, nem szereti Molnár Ferencet. De akkor miért nem más darabot rendezett?

A meghirdetett előadások le fognak menni, mert ennyi bérlet van a Vígben.
Áprilisban fog az én bérletem sorra kerülni. Hátha addig összerázódik a darab. Reménykedem.
1/10
mercury22 márc. 03. 22:50:48 1/10
JAJ. Ez most nem sikerült. Finomat ettem és sétáltam a városban a 2. és a 3. felvonás alatt. Szegény színészek, még ők is unták! Nem sokszor jutott még eszembe, de most igen, hogy valamiből a színészeknek is élniük kell. Alapvetően a darabnak a története is dögunalmas, nemcsak ők voltak a hibásak. Poén sem volt, egyáltalán. A színésznőknek javasolnék beszédtanárt, kellemetlen a hangjuk, arrogáns. Az a kérdés jutott eszembe, hogy miért nem szólt valaki premier előtt? A rendezőnek, egymásnak - hogy itt valami nagyon nem stimmel?
1/10
geod01 febr. 29. 11:32:55 1/10
sajnos nekem is csatlakoznom kell az előttem szólókhoz. egészen sokkoló volt látni ezt a darabot, a teljes értetlenség volt minden néző arcán. hová tűntek a molnári poénok? hogyan lehetséges a vígszínházban ennyire gyenge, ennyire semmilyen színészi produktumot látni? és mi a vihar volt az az oroszlánfej? :D
szigorúan nézhetetlen. kizártnak tartom, hogy lemenjen ennyi meghirdetett előadás ebből.
1/10
boris.the.blade febr. 28. 11:54:35 1/10
Az alkotók összesen egy (1) jó döntést hoztak ezzel az előadással kapcsolatban.
Azt, hogy három felvonásban játsszák. Az alkotók ugyanis azt az egyet helyesen ismerték fel, hogy tömeges igény fog mutatkozni az idő előtti távozás lehetőségére; ha valaki elmulasztja a szökést az első szünetben, még pótolhatja a másodikban. A közönség köszöni szépen, és él is a lehetőséggel.
A legmagasabb művészi színvonalat Sárkányné piros tűsarkúja képviseli a második felvonásban.
Ez az előadás egy lagymatag, pocsék, érdektelen dögunalom. Ne nézd meg.
1/10
Lb123 febr. 27. 23:00:52 1/10
Az érdektelen történetet csak a színészek alakítása múlta alul.