Színház

A félelem megeszi a lelket

előadás, 1 felvonás, 130 perc, magyar, 2017.

Értékelés:

12 szavazatból
Szerinted?
A német színház és film megújítója, Rainer Werner Fassbinder műve egy idősödő takarítónő és egy bevándorló szerelmén keresztül az emberi kiszolgáltatottság történetét meséli el szívszorító egyszerűséggel és tisztasággal. A film színpadi adaptációja magyarországi ősbemutató.
"Ez egy egyszerű szerelmi történet, ami sok minden mellett arról beszél, mit jelent a valós szeretet, a valódi összetartozás, a másik tisztelete és megbecsülése." (Alföldi Róbert, rendező)

Koproducerek:
Horváth Krisztina, Király Júlia, Simor András, Tóth Judit, Varga Zoltán
Az előadás létrehozásában közreműködött a Vestin Equity Kft.

Tervezőasszisztens: Szelei Mónika
A jelmeztervező munkatársa: Lakatos Erika
Grafika: Lakatos Péter
Öltöztető: Lakatos Erika, Kiss Virág
Smink, haj: Takács Annamária

A(z) Átrium előadása

Bemutató időpontja:

2017. október 14., Átrium

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

febr. 25.
  • 15:00
márc. 10.
  • 18:00
márc. 29.
  • 19:30

Vélemény:


február 18. 12:21
Nem láttam a filmet, a sztoriról csak annyit tudtam, amennyi az ismertetőben volt. Nekem összességében tetszett ez az előadás, a hibái ellenére is. Sajnos az Átrium nem színház, rossz az akusztika, amit most még tetéztek is a nézők színpadra ültetésével, így a nézőtér bizonyos részeiről az előadás több jelenete nem látható, és rosszul hallható. Szerintem Hernádi nagyon meggyőző volt ebben a kezdetben kissé tétova, majd magára találó középkorú nő szerepében, de az előadás első tíz percében valóban nem lehetett érteni, már a nézőtér közepén sem. Az elrajzolt, sokszor parodisztikus figurák a mellékszerepekben oldották a történet melankóliáját. Bányai Kelemen Barna és Bercsényi Péter remek volt. Ez az előadás mégis sokkal jobban tetszett volna, ha egy kisebb színpadon valósul meg.

február 13. 17:12
Na, hát ilyen még nem fordult velem elő, hogy a film jobban tetszett. A másik dolog: nem tudom, hogy gondolták , hogy aki a nézőtér szélén ül majd látni fogja azt ami színpad szélén történik a színpadon ülő nézőktől. Érthetetlen...A művésznő sokszor motyogott maga elé, és nem lehetett érteni amit mond, és látszott, hogy annyira koncentrál a szövegre. Komoly technikai problémák voltak. Kár volt elmenni az előadásra.

2017. október 14. 23:13
nagyon vártam,hogy vége legyen...

Összes hozzászólás