Színház

A félelem megeszi a lelket

előadás, 1 felvonás, 130 perc, magyar, 2017.

Értékelés:

27 szavazatból
Szerinted?

A német színház és film megújítója, Rainer Werner Fassbinder műve egy idősödő takarítónő és egy bevándorló szerelmén keresztül az emberi kiszolgáltatottság történetét meséli el szívszorító egyszerűséggel és tisztasággal. A film színpadi adaptációja magyarországi ősbemutató.

"Ez egy egyszerű szerelmi történet, ami sok minden mellett arról beszél, mit jelent a valós szeretet, a valódi összetartozás, a másik tisztelete és megbecsülése." (Alföldi Róbert, rendező)

Koproducerek: Horváth Krisztina, Király Júlia, Simor András, Tóth Judit, Varga Zoltán

Az előadás létrehozásában közreműködött a Vestin Equity Kft.

Tervezőasszisztens: Szelei Mónika
Grafika: Lakatos Péter
Öltöztető: Halma Ágnes

A(z) Átrium és Kultúrbrigád előadása

Bemutató időpontja:

2017. október 14., Átrium és Kultúrbrigád

Stáblista:

Hozzászólások

Anonym 2021 2021 máj. 30. - 22:22:24
A film annyira magasra tette a lécet, hogy nem tudom elképzelni más formában a történetet. Ezért ezt az előadást valószínűleg kihagyom és inkább megnézek helyette egy Fassbinder filmet.
Egyébként kedvelem Alföldi Róbertet, több rendezését is megnéztem már és nem szoktam benne csalódni, tetszenek a színházi megoldásai. Örülök, hogy színpadra vitte ezt is, mert így talán több ember megnézi a filmet is+a mondanivalót is terjeszti. Én csak ajánlani tudom a film megnézését, mert szerintem mindenkinek érdemes látnia.
8/10
barrix1 2020 febr. 06. - 13:17:35 8/10 Előzmény Edmond Dantes
Amikor vettem a jegyet, semmi és senki sem hívta fel a figyelmet, hogy erről a helyről az előadás 25%-a egyáltalán nem látható. A mellettem levő ülés ki volt takarva, oda már nem ültettek senkit. Még a mi 2 székünket is ki lehetett volna takarni. Ha ezt tudom, nem veszek ide jegyet. Sajnos az Átriumnak nagyon rossz az akusztikája, és ha erre nem figyelnek a közreműködők, akkor a remek előadások sem tudnak úgy hatni. Ettől függetlenül ez egy jó előadás volt, de engem egyre jobban zavar, ha nem lehet mindent érteni.
Edmond Dantes 2019 jún. 09. - 11:31:08
Hernádi Judit kezdeti "motyogása" szerintem rendezői fogás és a jellemábrázolás része. Később már nem "motyog", minden szavát érteni lehet, pedig az akusztika nem változott közben. Fölösleges a kákán is csomót keresni és m á s nézők helyett panaszkodni az esetleges rossz láthatóságra. Akik a színpadra vettek jegyet, tudták, hogy mit látnak majd onnan és az esetleges rosszabb látásért cserébe az események kellős közepén, úgyszólván a darabban ültek. Minden így rendezett és berendezett előadásnál ez van. A sorok szélén pedig emlékezetem szerint éppen a rosszabb láthatóság miatt a jegyárak olcsóbbak. Máshol is van ilyen. Akkor mi is a baj? Maga a darab és a produkció pedig kiváló és ez a lényeg.
9/10
Zsomika 2019 jún. 04. - 21:57:54 9/10
Tetszett, érdemes volt jegyet váltani erre az előadásra. Minden kis zavaró tényező ellenére (pl. nem mindig hallottam a beszédet ) megtörtént a színházi csoda, éreztem a darabot.
8/10
barrix1 2018 febr. 18. - 12:21:47 8/10
Nem láttam a filmet, a sztoriról csak annyit tudtam, amennyi az ismertetõben volt. Nekem összességében tetszett ez az elõadás, a hibái ellenére is. Sajnos az Átrium nem színház, rossz az akusztika, amit most még tetéztek is a nézõk színpadra ültetésével, így a nézõtér bizonyos részeirõl az elõadás több jelenete nem látható, és rosszul hallható. Szerintem Hernádi nagyon meggyõzõ volt ebben a kezdetben kissé tétova, majd magára találó középkorú nõ szerepében, de az elõadás elsõ tíz percében valóban nem lehetett érteni, már a nézõtér közepén sem. Az elrajzolt, sokszor parodisztikus figurák a mellékszerepekben oldották a történet melankóliáját. Bányai Kelemen Barna és Bercsényi Péter remek volt. Ez az elõadás mégis sokkal jobban tetszett volna, ha egy kisebb színpadon valósul meg.
3/10
Künge 2018 febr. 13. - 17:12:27 3/10
Na, hát ilyen még nem fordult velem elõ, hogy a film jobban tetszett. A másik dolog: nem tudom, hogy gondolták , hogy aki a nézõtér szélén ül majd látni fogja azt ami színpad szélén történik a színpadon ülõ nézõktõl. Érthetetlen...A mûvésznõ sokszor motyogott maga elé, és nem lehetett érteni amit mond, és látszott, hogy annyira koncentrál a szövegre. Komoly technikai problémák voltak. Kár volt elmenni az elõadásra.
2/10
toronyház 2017 okt. 14. - 23:13:08 2/10
nagyon vártam,hogy vége legyen...