Színház

A fény és egy kicsiny bolygó

előadás, magyar, 2004.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

"Te vagy az érzés,
Ahogy a nap minden reggel kél.
Te vagy a látomás,
Ahogy násztáncát járja a szél.
Te vagy a fény,
Amikor félek a sötétben.
Te vagy a csönd
Az erdő sűrűjében.
Te vagy a pillanat,
Amíg az életem tart.
Te vagy az élet,Amit a szívem akart.
Te vagy a tűz,Amit soha el nem olthatok.
Te vagy minden,Amit az élettől kaphatok."

Felejts el mindent, amit eddig a felolvasóestekről gondoltál, tapasztaltál. Ezen az estén nem karosszékben ülő hírességek olvasnak fel híres költőktől, hanem hangulatos, látványos és romantikus körülmények között profi amatőr színészek, amatőr írók költők erseit-versrészleteit, novelláit, novellarészleteit.

Csanádi Ferenc (többek között a Nyitott szemmel álmodom című komédia rendezője) ezúttal egy rendhagyó produkciót alkotott olyan neves amatőr művészek közreműködésével, mint Zolotnoki Zita (A Világ nagy színháza és a Zárt tárgyalás rendezője, a Nyitott szemmel álmodom egyik főszereplője), Lakcsik Viktória (a Boleró kiváló főszereplője) és Mogyorósi Tímea. A neves szereplőgárda, a rendkívüli helyszín, a látvány, és a művek sugallta érzés különleges összhangja nyújtja a fantasztikus élményt a nézőnek. Színpad és nézőtér helyett táncterem, színpad helyett kanapé, székek helyett párnák. Ezúttal nem egy nagyszabású díszbemutató, hanem egy felolvasóest egy emberért, egy érzésért, a szerelemért, és egy születés évfordulójának megünnepléséért. Gyertyák sokasága, s szívet érintő fénye, füstölők és olajok kellemes illata, lágy zene. Mind eme különleges este kellékei. A rengeteg szimbólumot tartalmazó bemutató és a környezet teszi még misztikusabbá ezt az estét, amely egy "emberhez", s a vele kapcsolatos érzésről, érzelemről szól. A felolvasásra kerülő írások két fő téma köré összpontosulnak: születésnap, szerelem.

Az életben minden bizonytalan: lesz-e még újabb majdnem fél évszázada, viszont szeret- e? Egy biztos: mindenkinek, legyenek azok szerelemesek, magányosak; vidámak vagy szomorúak; boldogok, vagy boldogtalanok, magával ragadó élményt fog biztosítani a Fény és egy kicsiny bolygó című előadás. Mivel a bemutató egy táncteremben kerül megrendezésre, ezért mindenkinek kívánsága és kényelme szerint hoznia kell magával ülőpárnákat. (Mivel a szervezők sajnos csak korlátozott számban tudják biztosítani a vendégeknek.

A felolvasóesten tea fogyasztására is nyílik lehetőség, ezzel is növelve a bensőségesebb és meghittebb hangulatot. Így az alkotógárda arra kéri azon kedves nézőit, akik az előadás alatt teát szeretnének fogyasztani, hozzák el magukkal kedvenc bögréjüket, amelybe az előadás előtt forró vizet, tea filtert és ízesítőket kaphatnak.

A(z) MOHA - Mozdulatművészek Háza (Mozdulatművészeti Stúdió) előadása

Bemutató időpontja:

Stáblista:

Hozzászólások