Színház

A harag napja

színmű, magyar, 2015.

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

2015 elején egy ismeretlen magyar ápolónő elsőként beszélt a nyilvánosság előtt kíméletlen őszinteséggel a kórházakban uralkodó szakmaiatlan és embertelen állapotokról. A nővér fekete ruhába öltözött és az utcára hívta az ország ápolóit. Ez az ember inspirálja előadásunkat, de semmit nem használunk fel az ő valós történetéből. Az előadás a végtelenségig kiszolgáltatott ember tragikomédiája.

A nővér családjában három generáció jellegzetes vonásai tűnnek fel. Egy korábbi rendszerben szocializálódott, vallásos anya, egy öregasszony, aki mindig, mindent jobban tud lányánál, soha be nem látva, hogy megszerzett tapasztalatai a mai világban már nem érvényesek. Egy gátlástalan, túlélőszemléletét hirdető tinédzser, az ápolónő lánya, aki szerint már semmi sem számít, nem szabad hinni senkiben és semmiben. A főhős felőrlődik.

A harag napja forgatókönyvét Zabezsinszkij Éva és Schilling Árpád írja, a színpadon közreműködik többek között Sárosdi Lilla, Láng Annamária és Rába Roland.

A Krétakör bevett gyakorlata, hogy úgynevezett alkotótáborokban hozza létre projektjeit. A harag napja stábja is kétszer vonul el, hogy az alkotók és színészek közösen dolgozzanak a produkción.

A(z) Krétakör Produkció előadása

Bemutató időpontja:

2015. november 30., Krétakör Produkció

Stáblista:

Hozzászólások

8/10
kisdubos 2016 febr. 01. - 01:17:35 8/10
egyetértek az elõttem szólóval, az embernek tényleg nincs kedve tapsolni, pedig hangos ovációt érdemelne a produkció. az az érzésem, ebbõl nem lesz színházi közvetítés a duna tévén.
10/10
toronyház 2016 jan. 31. - 22:42:25 10/10
Majdnem a régi Krétakör szintet hozza. Hiányzott Zsolt, Sándor ott volt mikor én láttam, igaz, nézõként.
Nagyon jó elõadás, ugyanúgy megkapod a gyomrost, mint annak idején. Itt sem kellene tapsolni a végén, nagyon nem áll rá a keze a nézõnek...
Zseniális Lilla és Annamari is...
10/10, nem kérdés..