Színház

A házasságlevél

vígjáték, magyar, 2015.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

A magyar származású izraeli író Hoffmann Ferenc néven született Budapesten. Rengeteg humoreszket, karcolatot írt, sőt a Ludas Matyi című szatirikus lap munkatársa is volt. Később igazi világpolgár lett belőle, hiszen élt és alkotott Magyarországon, Izraelben, Németországban, Skandináviában és Svájcban is. Molnár Ferenc után az ő műveit játszották külföldön a legtöbbet. A házasságlevél című darabját a világ számos országában bemutatták: Fokvárostól Antwerpenig, Göteborgtól Budapestig.

A történetről:

Daniel Borozovszki és Sifra huszonöt éve élnek házasságban egy tel-avivi tömbházban. (Vagy lehet, hogy a zalaegerszegi Landorhegyen, esetleg a budapesti Havanna-lakótelepen?) Lányuk, Ajala izgatottan készül az esküvőre, melyhez már csak egyetlen okirat, a szülők házasságlevele hiányzik. Fontos lenne az okmány, mert a férjjelölt, Robert Knoll édesanyja ragaszkodik a formaságokhoz. Eközben váratlanul betoppan Buki, a traktoros fiú, s menetrendszerűen kopogtat a szomszéd lakásban élő, unatkozó és pletykálkodó özvegyasszony, Jaffa. Az idő szorít, az események azonban nem várt fordulatot vesznek...

Ismerős mondatok, ismerős karakterek, hétköznapi emberek... A házasságlevél egy igazán szerethető családi komédia, melyben mindenki ráismerhet a szomszédjára, az udvarlójára, a gyermekére, a házastársára és legfőképpen: önmagára.

Besenczi Árpád

A(z) Hevesi Sándor Színház előadása

Bemutató időpontja:

2015. október 22., Hevesi Sándor Színház

Stáblista:

Szereplők

Daniel Borozovszki (vízvezeték szerelő)
Sifra (a felesége)
Ajala (a lányuk)
Robert Knoll (a vőlegénye)
Buki (kibuc-tag)
Jaffa (a szomszédnő)

Hozzászólások